Artikel top billede

Danske banker spærrer 8.000 kunders konti

Tusinder af danske netbankkunder har fået spærret adgangen til deres netbank. Årsagen er et spionprogram på kundernes pc.

8.000 danske netbankkunder hos en bred vifte af landets pengeinstitutter har præventivt fået spærret adgangen til deres netbankkonti.

Det oplyser Birgitte Mikkelsen, som er kontorchef i bankernes interesseorganisation, Finansrådet.

Ifølge kontorchefen er det ikke første gang, at denne type spærring foregår. Men det er første gang, at det berører så mange kunder på en gang.

Spærringen skyldes et spionprogram, som er konstateret på de berørte kunders pc'er. Af sikkerhedsmæssige årsager ønsker Finansrådet ikke at oplyse hvordan man har fået oplysninger om sikkerhedstruslen.

"Vi prøver hver gang at vurdere, hvornår der er behov for at tage action på det. Og så vælger vi af sikkerhedsårsager at lave en præventiv spærring på det," siger Birgitte Mikkelsen.

Kontorchefen oplyser, at bankerne over en bred kam er ramt af problemet, og at man endnu ikke kan sige, om der er forsvundet værdier som følge af de inficerede pc'er.

Ifølge Birgitte Mikkelsen vil bankerne nu følge op på sikkerhedsspærringen ved at sikre, at kunderne følger de sikkerhedsmæssige råd fra bankerne.

Nogle, men ikke alle, banker har ifølge Birgitte Mikkelsen orienteret kunderne om spærringen på forhånd. Andre steder spærrede man med det samme, hvorefter orienteringen vil finde sted.

De berørte kunder får af sikkerhedsmæssige grunde først genåbnet adgangen til netbanken, når deres sikkerhed er i orden.

Det er uklart, hvem der skal verificere sikkerhedsniveauet. Birgitte Mikkelsen fortæller, at der ikke vil ske en egentlig inspektion, men at sikkerheds-tjekket vil foretages i samarbejde med de enkelte kunder.

"Det aftaler man konkret med kunderne, når kunderne siger, at nu er de klar til det," siger Birgitte Mikkelsen.

Præcis hvornår genåbningen finder sted bestemmer kunden ifølge Birgitte Mikkelsen i høj grad selv.

"Det er hverken i bankens eller kundens interesse, at man genåbner en netbankadgang, hvis kunden ikke har fået renset pc'en," siger Birgitte Mikkelsen, som understreger at bankerne hæfter for eventuelt misbrug som følge af sikkerhedsproblemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere