Artikel top billede

Britisk minister: Teleselskaber skal jagte net-pirater

Den britiske regering har offentliggjort en ny plan, der skal tvinge teleselskaberne til at overvåge kunderne og udlevere personlige oplysninger om net-pirater til pladeselskaberne.

Den britiske kommunikationsminister Lord Carter vil tvinge de britiske internetudbydere til at holde øje med internetbrugerne og udlevere personlige oplysninger om piraterne til pladeselskaber og andre rettighedshavere.

Det fremgår af rapporten Digital Britain, som den britiske minister løftede sløret for torsdag.

Rapporten indeholder en 22-punkts plan, hvor af det fremgår, at den britiske regering vil give teleselskaberne pligt til at indsamle data om borgernes færden på nettet.

Når de britiske teleselskaber opdager, at en person downloader ulovlige filer, skal de i fremtiden advare internetbrugeren om, at vedkommende bryder loven.

Hvis piraterne ser stort på advarslerne, risikerer de at få en retssag på halsen.

Ved gentagende lovovertrædelser bliver teleselskaberne nemlig forpligtet til at udlevere de indsamlede data sammen med personlige oplysninger om piraten til rettighedshaverne.

Kabelklipning også aktuelt i Danmark

De britiske pladeselskaber har længe advokeret for, at teleselskaberne skal tvinges til at klippe piraternes internetforbindelser. Det har også været et tema i Danmark.

Herhjemme er spørgsmålet blandt andet blevet diskuteret på en række møder om ophavsret på internettet, som Kulturministeriet har holdt. På møderne deltog repræsentanter fra den danske telebranche og musikindustrien.

Den danske teleindustri er bitre modstandere af ordningen, fordi det vil pålægge dem at overvåge, hvad deres kunder downloader på internet.

"Musikindustrien vil gerne have os til at gå længere, men gør vi det, vil det forrykke balancen mellem hensynet til rettighedshaverne og hensynet til privatlivets fred," sagde Jens Ottosen-Støtt, der er formand for brancheforeningen Telekommunikations-industrien i Danmark, til Computerworld i august.

Videnskabsminister Helge Sander har tidligere oplyst, at han vil overveje, om Danmark skal pålægge teleselskaberne at kappe piraterne internetforbindelse.

Men på et møde i folketingets europaudvalg i november erklærede Helge Sander, at Danmark er modstandere af administrativ lukning af internetforbindelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere