Artikel top billede

Dansk Pirate Bay-sag skal for Højesteret

Opdateret: Den omdiskuterede Pirate Bay-sag, som siden februar 2008 har betydet en spærring af danske internetkunders adgang til Pirate Bay, skal nu prøves i Højesteret.

Den omdiskuterede Pirate Bay-sag, som siden februar 2008 har betydet spærringer af danske telekunders adgang til Pirate Bay, vil nu blive afprøvet i Højesteret.

Det oplyser Telenor, der er ejer af teleselskabet Tele2, der var den første danske internetudbyder, der blev pålagt at spærre for den omdiskuterede side thepiratebay.org.

"Vi er glade for, at vi nu har mulighed for at finde ud af, om det er internetudbyderne, der skal sørge for lukningen af en hjemmeside," fortæller Telenors regulatoriske chef Nicholai Kramer Pfeiffer til Computerworld.

"Vi har jo hele tiden været yderst skeptiske over for, at vi modtager stævninger i denne slags sager," fortsætter han.

Håber på præcedens

Nicholai Kramer Pfeiffer understreger over for Computerworld, at han anser Højesteret-sagen som en generel pegepind for, hvilke retningslinjer teleselskaberne i fremtiden kan forholde sig til, når det eksempelvis kommer til lukninger af hjemmesider.

"Vi søger en generel afklaring af, hvorvidt vi har et medvirker-ansvar for de ting, der flyder igennem vores net, for vi har jo ingen kommercielle interesse i de enkelte hjemmesider," forklarer Nicholai Kramer Pfeiffer.

Han fortæller, at fremgangsmåden med at lukke for hjemmesider langtfra er tilfredsstillende, fordi teleselskaberne på den måde fremtstår som et internetpoliti.

Enig telebranche

En - for en gangs skyld - samlet dansk telebranche har tidligere kritseret den pålagte Pirate Bay-spærring, fordi branchen mener, at det er en glidebane, at det er internetudbyderne, man går efter - frem for ejerne af den aktuelle internetside.

I sidste uge blev de fire svenske Pirate Bay-stiftere som bekendt idømt fængsel- og bødestraffe i en svensk retssag.

Nicholai Kramer Pfeiffer fremhæver, at der i den sag har været god mening i at gå direkte til kilden Pirate Bay frem for at få teleselskaberne til at lukke for adgangen.

"Rettighedshaverne kan i den svenske sag gå direkte efter deres økonomiske interesser. Grundlaget i den konkrete danske sag, hvor rettighedshaverne også søger at beskytte deres interesser, er dermed bortfaldet," siger Nicholai Kramer Pfeiffer til Computerworld.

Computerworld har dækket både den danske og den svenske sag helt fra starten. Se alle artiklerne her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere