Artikel top billede

PR-foto.

S: It-mastodonter skal mærke fars hammer

Europaparlamentsvalg 2009: Kontrol med it- og telemastodonterne skal gå hånd i hånd med borgerbeskyttelse, lyder det fra Socialdemokraternes Dan Jørgensen.

En kort snor til telegiganter, kapitalfonde og softwareselskaber er på Socialdemokraternes spidskandidat til Europaparlaments-valget, Dan Jørgensens, liste over de ting, EU kan bidrage med.

"Hvis man bare vil lade markedet bestemme det hele, så er det ikke mig, man skal stemme på. Jeg tror på, at vi skal have regulering," siger Dan Jørgensen.

Han peger på, at EU har en vigtig rolle i forhold til nogle af de software-mastodonter, der har en stærk stilling på markedet.

"For eksempel har Microsoft flere gange måttet føle fars hammer og fået nogle massive milliardbøder, fordi de ikke har levet op til kravene om konkurrence i Europa. Det viser, at EU kan gøre en positiv forskel," siger Dan Jørgensen.

Ifølge den socialdemokratiske spidskandidat handler det i høj grad om at sikre borgerne. Også når det gælder diskussionen omkring rettigheder på nettet.

"EU bør sikre og tage udgangspunkt i borgernes rettigheder i stedet for kun at tage udgangspunkt i pengemændene, og dem der sidder på flæsket i dag," siger han.

Dan Jørgensen mener, at det er en balancegang, for internettet skal ikke være uden for loven.

"Vi kan ikke bare smide ophavsret og patenter ud gennem vinduet, men på den anden side taler vi jo om noget så basalt som information mellem mennesker, og jeg tror, det er i alles interesse at gøre det så åbent og frit som muligt," siger Dan Jørgensen.

Penge fra landbruget

Den 33-årige socialdemokrat er meget optaget af at sikre virksomhederne i Europa gode betingelser, især de mindre virksomheder, som der er mange af i Danmark.

"Mange af de gode ideer er jo startet i en garage. Sådan er det jo, og det skal vi bruge EU til at støtte op om," siger Dan Jørgensen.

"Det skal vi gøre ved at gøre det let at starte op," siger han og tilføjer:

"Men vi skal også gøre det ved at bruge nogle af de penge vi har i EU, som vi i dag bruger på landbrug og så bruge dem på noget vi skal leve af i fremtiden, for eksempel it."

Forskning for de små

De penge kan blandt andet komme fra EU's forsknings- og udviklingsprogrammer, som Dan Jørgensen forklarer, at han har været med til at ændre på i sine fem år i EU-parlamentet.

"De ændrer sig heldigvis meget i fremtiden. Jeg har været med til at gennemføre forsimplinger af forskningsmidlerne, blandt andet omkring dokumentationskrav. Jeg håber, at det giver flere muligheder for små og mellemstore virksomheder," siger Dan Jørgensen.

Han forklarer, at parlamentet har haft fokus på to områder i forbindelse med forskningsmidlerne.

"På den ene side skal vi sikre, at der ikke svindles med pengene. På den anden side skal vi sikre, at der ikke er så vanvittige krav, at det ikke kun er kæmpestore virksomheder, der kan leve op til dokumentationskrav," siger Dan Jørgensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere