Taastrup-brødrenes Google-værker

Tilbage til artiklen Mød de danske brødre bag Google Maps og Wave

Google Maps og Google Wave er indtil videre de to Google-projekter, der har de danske brødre Jens og Lars Eilstrup Rasmussen som hovedarkitekter.

Brødrene arbejdede allerede med en tidlig udgave af Google Maps i deres firma Where 2 Tech. Google købte Where 2 Tech i 2004, og præsenterede en betaudgave af Google Maps i februar 2005.

Den officielle udgave kom i oktober 2005. Siden da er der tilføjet en lang række ekstra funktionerne til den digitale korttjeneste. Den digitale korttjeneste er primært skrevet i JavaScript og XML.

I dag dækker korttjenesten alle store veje i alle verdens lande. Derudover har tjenesten en række funktioner, hvor brugerne blandt andet kan lede efter virksomheder, butikker og offentlige transportstationer. Samtidig er Google ved at affotografere alle gader i verden, så internetbrugere kan gå på opdagelse i alle verdens byer.

Det er i dag let for programmører at udvide Google Maps, så tjenesten får de funktioner, der lige akkurat er efterspørgsel på.

Navn efter tv science fiction

Den nye tjeneste Google Wave har efter sigende fået inspiration til navngivningen fra science-fiction serien Firefly. En wave i det fantasiunivers var en elektronisk kommunikation.

En lang række af de 50 udviklere i Googles Sydney-afdeling er store fans af science fiction-serien, der kørte i fjorten afsnit i 2002 på Fox TV i USA og Canada. Serien har tidligere været vist på TV2 Zulu. Da Google Wave crashede under den første demonstration, var fejlmeddelelsen også Ah, curse your sudden but inevitable betrayal!, som er en kendt frase fra serien.

En Google-wave er et samarbejdsdokument, hvor folk kan gå ind og redigere samtidigt på dokumentet. Dokumentet kan stort set indeholde alle mulige former for elektronisk data. Den første demonstration af Google Wave på Googles I/O-konference viste, at der var rig mulighed for programmører over hele verden at tilføje deres egne applikationer til en wave. Heriblandt skakspil, Twitter-feeds og bloggingværktøjer.

I Google Wave er der som sagt mulighed at redigere på et dokument samtidig, og der er mulighed for at se ændringer i et historisk tidsforløb.

Selve grundtanken er, at en wave er en selvstændig enhed, der kan kobles forskellige deltagere på. På konferencen sagde en af hovedarkitekterne bag Google Wave, den danske Lars Rasmussen, at meningen med tjenesten var at gentænke elektronisk kommunikation, og designe det, så alle de teknologiske landvindinger inden for de sidste 40 år blev udnyttet.

Google Wave er i øjeblikket sat til en lancering senere på året. Samtidig kan ivrige programmører bede om lov til at lege med i Google Wave-sandkassen, og udvikle på sin egen applikation, så den bliver klar, når den endelige version Google Wave går i luften.

Tilbage til artiklen Mød de danske brødre bag Google Maps og Wave




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere