Artikel top billede

Steve Jobs var tilbage i front, da Apple i går lancerede nye iPods. Hans genkomst var en større nyhed end produkterne. Foto: Apple

Den dag Steve Jobs var sin egen 'one more thing'

ComputerViews: Steve Jobs' Apple-comeback var både længe ventet og ham vel undt. Spørgsmålet er, om det kan overskygge den pauvre produkt-palette, der kunne trænge til mere end blot nye farver.

Galleri: Se højdepunkterne fra Steve Jobs' aften

ComputerViews: Hyldesten ville ingen ende tage, da Steve Jobs i aftes gik på scenen foran presse og særligt indbudte gæster ved Apples iPod-event i San Francisco.

En hyldest der på mange måder var mere end fortjent. Et af Silicon Valleys væsentligste ikoner var tilbage og så, omstændighederne taget i betragtning, frisk ud.

Det var desværre mere, end man kunne sige om de produkter, han havde taget med sig på scenen.

Der var nemlig ikke væsentligt nyt under projektørerne. I store træk var pressen hidkaldt for at høre om lavere priser og højere kapacitet til firmaets iPod-linje.

Under vanligt Apple-niveau

I Apple-land, hvor både fans og offentligheden i øvrigt er blevet vant til det, som amerikanerne kalder game changing products, er det ikke godt nok. Det var ingen nye produkter, der rummede potentiale til endnu engang at ændre spillets regler eller ryste markedet - og måske er det også for meget at forlange hver eneste gang?

Uanset hvad, var det ikke helt dårlig timing af Jobs at vende tilbage netop i går, så det blev hans genkomst, opmærksomheden rettedes mod - i stedet for mod de iPods, alle havde set før.

Det stunt lykkedes på selve aftenen, hvor det var både rørende og stort, da det inviterede publikum tog overstrømmende imod Steve Jobs som en anden King of Cool.

Spørgsmålet er nu, dagen derpå, hvordan markedet tager imod de nye produkter, der må betragtes som gammel vin på nye flasker.

Overraskelsen var Steve Jobs selv

En overgang troede alle blandt publikum, at der var noget stort på vej, da Jobs kom med sit klassiske "one more thing".

En finurlig retorisk finte, han tidligere har brugt, når han efter at have præsenteret lidt ordinære pligt-produkter pludselig hiver en uventet kanin op af hatten. Store produkter som den første PowerBook i titanium og den første G5-arbejdsstation blev lanceret sådan.

Men ikke i aftes. Symptomatisk for aftenens uforløste produkt-potentiale var der blot tale om et indbygget kamera i iPod nano-afspilleren. Kedeligt. Ordinært. Og vel næsten lige på grænsen til misbrug af den bemærkning, alle Apple-tilhængere forbinder med de store introduktioner: One more thing.

Lige bortset fra, at man måske kan argumentere for, at Steve Jobs' tilbagevenden i går i sig selv var "one more thing". Han var nyheden.

Selvom han stadig var tynd, så han friskere ud end længe. Og for et firma, der i voldsom grad identificerer sig med Steve Jobs, var det måske det allervigtigste signal at sende overhovedet.

I dag piller Apple så igen de store bannere ned, der var ophængt foran messecentret i San Francisco. Med en strofe lånt fra Rolling Stones proklamerede de "It's only rock 'n' roll, but we like it."

Det helt store spørgsmål er nu, om andre også kan lide det, de så i et show, der formentlig vil blive husket mere for Steve Jobs' bevægede comeback end de nye iPods.

Galleri: Se højdepunkterne fra Steve Jobs' aften




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere