Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Mads Elkjær (Foto: Mads Elkær)

Ljungman: Ville forhindre Stein i at begå selvmord

Mikael Ljungman frygtede, at Stein Bagger ville begå selvmord, da han var på flugt. I dag har svenskeren friviligt ladet sig varetægtsfængsle i fire uger mere.

Stein Baggers svenske makker i en af danmarkshistoriens mest spetakulære svindelsager, Mikael Ljungman, tager frivilligt fire uger mere bag tremmer som varetægtsfængslet.

Det oplyser Børsen, der samtidig har fået fingre i en mailkorrespondence mellem Mikael Ljungman og nogle af hans forretningsforbindelser.

Inden svenskeren bliver anholdt, forklarer han i de pågældende mails, hvorfor han lånte Stein Bagger sin bil og kreditkort.

Svenskeren beskriver også en angiveligt nedtrykt Stein Bagger, der dukker op på hans private adresse i USA.

"Jeg ville ikke have, at han skulle begå selvmord - med eller uden min bil - og jeg ville ikke have, at han skulle forblive væk længere tid, end han endte med at være væk," skriver Mikael Ljungman ifølge Børsen.

Derefter understreger Mikael Ljungman, at han selv ville have meldt Stein Bagger til politiet, hvis ikke Stein Bagger overgav sig selv til politiet i Los Angeles en uges tid senere.

Mikael Ljungman har siddet varetægtsfængslet i Danmark siden 27. juli. Han er sigtet for bedrageri for 266 millioner kroner.

I infight med hinanden

Stein Bagger har tidligere forsvaret samarbejdet med Mikael Ljungman. Det skete, inden skandalen brød ud.

Under et interview med Dorte Toft og Computerworld sagde Stein Bagger følgende, da han blev konfronteret med Mikael Ljungman og hans forrretningspartner Carl Freers blakkede fortid:

"Vi bruger ikke så meget energi på at finde ud af, om en ansat eller en i en ejerkreds har været involveret i noget. Det, der er interessant for os, er, at de betaler deres regninger," sagde Stein Bagger i november 2008.

Mikael Ljungman har to domme i Sverige for skattefusk og bedrageri. Desuden er han blevet taget med et knojern i sin computertaske.

Tonen er blevet skærpet

Den utraditionelle forretningsmand har tætte forbindelser til en anden svensker med et blakket ry, nemlig Carl Freer.

Carl Freer og Mikael Ljungman stod begge bag selskabet Media Power, som IT Factory udadtil arbejdede indgående sammen med.

Siden er tonen mellem Mikael Ljungman og Stein Bagger blevet en anden. Under sin retssag kom Stein Bagger med stærkt belastende udsagn om Mikael Ljungman.

Stein Bagger påstod, at Mikael Ljungman bevidst havde hjulpet med svindlen.

Mikael Ljungman afviser omvendt at kende noget som helst til svindlen.

Efter IT Factory blev erklæret konkurs, er Media Power i øvrigt erklæret insolvent.

Nyt navn

Den svenske avis Realtid.se skriver, at Mikael Ljungman formentlig ikke står alene bag flere af sine selskaber. En 49-årig svensk mand ved navn Janne Thelin er ifølge avisen angiveligt medejer af et af Ljungmans firmaer.

Anklager Per Justesen vil hverken be- eller afkræfte, om den svenske medejer er blevet forhørt i forbindelse med efterforskningen.

"Mikael Ljungman er fortsat varetægtsfængslet i Danmark, og vi efterforsker sagen grundigt. Han er den eneste svensker, der er mistænkt i sagen, men det udelukker ikke, at andre svenskere kan blive mistænkt. Men han er i dag den eneste," siger Per Justesen till Realtid.se.

Har I afhørt andre svenskere?
"Jeg kan bekræfte, at vi har forhør i Sverige, men jeg kan ikke sige, hvem vi har talt med," siger Per Justesen til den svenske avis.

Per Justesen bekræfter herefter, at Bagmandspolitiet naturligvis har set på en række af Mikael Ljungmans selskaber rundt om i verden.

Når Bagmandspolitiet er færdige med sine undersøgelser, og der falder dom i sagen, så vil kurator Boris Frederiksen overveje at gå i flæsket på Mikael Ljungman.




IT-JOB

Sindico Group A/S

Business Central Specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere