Artikel top billede

Gratis adgang en af konferencedagene har lokket et rekordstort antal kvinder væk fra skærmen og ind til JAOO-konferencen i Musikhuset i Århus

Gratis konferenceadgang giver bonus

It-konferencen JAOO har succes med at give gratis adgang til kvinder. Konferencen starter i dag med 14 procent kvinder.

Der har været blæst om og medieomtale af JAOO-konferencens gratis adgang. Den gratis adgang gælder i princippet alle, men arrangørerne har ikke lagt skjul på, at gratisadgangen er indført for at få lokket flere kvinder til den årlige udvikler-konference i Århus.

Det har fået folk til at klage til Ligebehandlings-nævnet, fordi JAOO-konferencen ifølge kritikerne kønsdiskriminerer.

Tredobling af normalt antal kvinder

Ser man på de nøgne tal, har gratis adgang-initiativet været en succes.

I starten af august var der kun 3,75 procent kvinder ud af de omkring 700 forhåndstilmeldte.

Det fik arrangøren, it-virksomheden Trifork, til at indføre reglen om, at enhver person kan komme gratis ind en af konferencedagene, så længe man er i selskab med en betalende konferencegæst af det modsatte køn.

Normalt ligger andelen af kvindelige JAOO-konferencedeltagere på omkring fem procent, men i dag kan konferencen så åbne med 14 procent forhåndstilmeldte kvindelige konferencedeltagere.

"Det er helt uhørt for vores konference og meget spændende," lyder det fra konferencens tekniske programtilrettelægger, Aino Vonge Corry.

Klager under behandling i Ligebehandlingsnævnet

Glæden over den umiddelbare succes kan måske blive dæmpet, hvis Ligebehandlingsnævnet giver klagerne medhold i, at JAOO-konferencen kønsdiskriminerer.

Der kan dog gå en rum tid, inden nævnet når frem til en afgørelse. Den gennemsnitlige behandlingstid i nævnet er omkring fem måneder.

Arkitektur, iPhone-udvikling, agile metoder og it-historie

Der forventes op til 1.200 kvindelige og mandlige konferencedeltagere i alt. De vil de næste tre dage blive opdateret på så forskelligartede emner som it-arkitektur, iPhone-udvikling, agile udviklingsmetoder, SOA, cloud computing, Java,.Net og andre it-relaterede discipliner.

En række it-koryfæer er inviteret til at give keynotes. Det er folk som Urs Hölzle, der var blandt de 10 første ansatte hos Google, og den nu 74-årige Barry Boehm, der med sin livslange it-erfaring kan sætte nuværende it-trends ind i en historisk kontekst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere