Artikel top billede

Sun-stifter Scott McNealy. Arkivfoto.

Sun: Java er i sikre hænder hos Oracle

Oracles megakonference OpenWorld blev skudt i gang af en presset Sun-bestyrelsesformand Scot McNealy, som trak Java-trumfen for at berolige kunderne.

San Francisco, USA: Softwareselskabet Oracle har taget den 42 kilometer lange tur fra Redwood City til San Francisco, og har vanen tro trukket folk ad gårde. Hele det indre San Francisco vrimler med konference-deltagere.

Godt 40.000 it-folk fylder så meget i storby-landskabet, at de rutinerede taxachauffører vælger at køre store omveje rundt om det centrale San Francisco.

De mange konferencedeltagere er blandt andet kommet for at se, lære og pille ved databaser, middleware og ikke mindst høre om, hvordan landet egentlig ligger med hensyn til Oracles opkøb af Sun, som EU for nylig har stukket en midlertidig kæp i hjulet for.

Første taler på Oracle-konferencen er derfor den farverige Sun-bestyrelsesformand- og -stifter Scott McNealy, der er gået på scenen i det mastodontisk store og stopfyldte Moscone-konferencecenter iført rød pullover.

"Det var nærmeste, jeg kunne komme Oracles farve i min garderobe," lyder det veloplagt fra Scott McNealy, der er på en vigtig mission med at berolige Sun-kunderne om, at Sun stadig har masser at byde på.

I en charmeoffensiv lægger han derfor ud med en af sine legendariske top 10-lister, der langer bittersødt ud efter konkurrenter som Microsoft, Apple og IBM.

Er i ingenmandsland

Da de billige grin har lagt sig, kigger en noget nervøs og presset Scott McNealy tilbage på de Sun-teknologier, som han har været mest stolt af i sine mange år hos Sun Microsystems. Han begrunder selv, hvorfor situationen er lidt akavet.

"Vi befinder os i lidt af et ingenmandsland," lyder det med henvisning til, at Sun Microsystems måske aldrig blive en del af Oracle, hvis EU forhaler Oracles Sun-opkøb af konkurrencehensyn til, at Oracles udbredte databaser og Suns open source-databaseprodukt MySQL vil være alt for markedsdominerende.

Alle hans lovprisninger om, hvor godt Sun og Oracle passer sammen i datacentret vil måske derfor værdiløse.

Samtidig skal Scott McNealy også tage hensyn til sit nuværende bagland, hvor konkurrenterne allerede har kastet sig over Sun-kunderne i forsøget på at vinde markedsandele i forvirringen om Oracle-Sun-fremtiden.

Java-fader sender stafetten videre

Scott McNeally hiver derfor sit triumfkort frem: Java-faderen James Gosling, der iført slidt, orange t-shirt og jeans skal berolige kunder og partnere om, at Java på mere end 6,5 milliarder maskiner vil være i sikre hænder hos Oracle.

Og James Gosling mener - ikke overraskende - at det næste kapitel i Java-historien tegner lovende.

"Oracle har altid været involveret i Java, og vi har fået meget fra Oracle," siger James Gosling, der på ingen måder er bekymret for, at Oracle kommer til at sidde på en ekstremt dominerende Java-position.

Men han løfter også pegefingeren:

"Oracle har måske undervurderet, hvor populært Java er, men selskabet skal nok komme efter det," lyder det fra James Gosling, der runder elegant af på sin beroligelsesmission med en slet skjult hentydning til, at Sun-folkene kommer fra en noget anden kultur end Oracle.

"Jeg har aldrig arbejdet for et software-firma, så det skal nok blive spændende."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere