Artikel top billede

Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

KL-boss afviser politikere som det svage it-led

Kommunalvalg 2009: It-chefer må have fået noget galt i halsen, når de udråber lokale politikere som it-umodne. For politikerne skal forholde sig til business cases - ikke it, mener KL's formand.

Formanden for KL, Erik Fabrin (V), afviser tanken om at kommunalpolitikere skulle være de fodslæbende i it-udviklingen i kommunerne.

Det fremgår af en rapport fra Rambøll Mangement.

"Hvis it-cheferne i undersøgelsen mener det, så har de en stor opgave foran sig," siger Erik Fabrin.

Han henviser til, at it-cheferne må blive bedre til at sælge it-ideerne og fremlægge de rigtige business cases.

"Det er ikke politikernes opgave at sætte sig ind i det," siger Erik Fabrin.

Dermed mener han heller ikke, at det som sådan er et problem, at it-emner ikke tages op i valgkampen.

Støtte fra formand

Måske lidt overraskende får han støtte fra de kommunale it-chefers formand, der altså i Rambøll Mangements undersøgelse peger på, at politikerne er de mest umodne, når de gælder it.

Formand Jørgen Kristensen fra Foreningen af Kommunale it-chefer afviser, at politikerne skal udråbes til det svage led.

"Nu er det jo altså sådan, at resten af Danmark måske ikke helt ser it og digitalisering som det indsatsområde, man lader sig vælge ind i kommunalpolitik for."

"Her er de bløde områder som skole, børn, unge, familie, ældre, sundhed, teknik og miljø og andre relevante, borgernære områder nok nogen, der giver mere mening at kaste sig ud i, uanset kvalifikationer og politisk baggrund," siger han.

"Og sådan skal det vel også være i demokratiets tjeneste. Politikerne er lægmænd, et repræsentativt udsnit af befolkningen, og skal ikke have paratviden på professionelt kompetenceniveau for at varetage nærdemokratiet i kommunal sammenhæng," siger han.

Formanden negligerer samtidig undersøgelsens resultateter.

"Undersøgelsen er jo primært er en holdningsorienteret afdækning om nogens fornemmelser for sne i dette tilfælde it-cheferne," siger han.

Han henleder opmærksomheden på andre resultater i undersøgelsen. Nemlig at topledelsen har megen it-modenhed.

"Man kan også vende det om og sige, at denne erkendelse af og respekt for it-modenhed på topledelsesplan i det kommunale måske er en af årsagerne til, at digitale satsninger her ikke har det med at få så fatale og uovervejede konsekvenser, som de centrale forankrede og politisk understøttede it-indsatser," siger han.

Jørgen Kristensen tænker her på blandt andet problemerne i SU-styrelsen og Domstolsstyrelsen digitale tinglysning.

"Så nej, kommunalpolitikerne skal ikke tages som gidsel i et forsøg på at presse umodne it-beslutninger igennem, der ikke har sammenhæng i forbedringer, der kan dokumenteres og mærkes af borgerne - det er kun folketinget, der kan den slags," siger Jørgen Kristensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere