Artikel top billede

Vi skal kæmpe om at blive den bedste arbejdsplads

Computerworld mener: It-arbejdspladserne skal se at komme ind i kampen om at blive de bedste arbejdspladser.

Computerworld mener: Det er i de kommende år, at it-arbejdspladserne skal se at komme ind i kampen om at blive de bedste arbejdspladser.

Det betyder ikke, at alle landets it-afdelinger og it-virksomheder nødvendigvis skal hoste op med det beløb, som det koster at få foretaget analysen og deltage i Great Place to Works årlige undersøgelse om Danmarks Bedste Arbejdsplads.

Men undersøgelsen vil i de kommende år være en god platform.

Og det er ikke kompliceret videnskab, men derimod ren demografi.

For i løbet af de kommende fem til ti år vil det danske samfund styre direkte ind i en giftig cocktail af velfærdsramte +60-årige, der går på efterløn eller pension samtidig med, at de mindste ungdomsårgange slet ikke kan fylde arbejdsmarkedet op.

Lægger man det sammen med, at det i mange år har været næsten umuligt at skaffe unge mennesker til de uddannelser, der traditionelt fører til it-job, så gælder det om at være blandt de bedste it-arbejdspladser, hvis man overhovedet vil gøre sig håb om at rekruttere.

Kan selv prioritere

Derfor er det godt at se Post Danmark IT blandt deltagerne i årets kåring af Danmarks Bedste Arbejdsplads, og samtidig se it-afdelingen komme ind på top 10-listen over Danmarks Bedste IT-arbejdspladser og dermed blive Danmarks bedste it-afdeling at arbejde i.

Post Danmark IT, der beskæftiger tæt ved 400 medarbejdere, får især ros fra medarbejderne for at have mange teams.

Her kan medarbejderne selv prioritere og tilrettelægge arbejdsdagen.

It-afdelingen har eksisteret som en selvstændig enhed siden 1998 og har i løbet af de sidste fem år ansat flere end 300 personer.

Midt i en omfattende fusion med det svenske postvæsen er Post Danmark IT i stand til at gøre sig gældende i undersøgelsen.

Og det betragter udviklingschef Palle Rossil Hansen naturligvis som et skulderklap men gør også opmærksom på, at det, der umiddelbart virker simpelt, sagtens kan være svært:

Det sværeste i hverdagen

"Det, der ligger lige for kan nogle gange være det sværeste at gøre i hverdagen. Det handler for eksempel om at sørge for at give ros og ris. Det er ofte noget, man snakker om, men man skal også huske at gøre det," siger han.

"Når vi afslutter projekter, festligholder vi det og anerkender det. Det skal anerkendes, når der er nogen, der har gjort et godt stykke arbejde. Det skal der sættes spot på, og det skal honoreres. Mange af de ting vil de fleste jo nikke genkendende til, men at gå det sidste skridt og rent faktisk gøre det, er vigtigt," pointerer Palle Rossil Hansen.

Det er ikke noget særligt, der gør it-arbejdspladser til de bedste arbejdspladser.

Der er derimod at gå det sidste skridt som Palle Rossil Hansen udtrykker det.

På årets liste over de bedste it-arbejdspladser er også Atea og Columbus IT-partner som begge har Ib Kunøe som storaktionær og bestyrelsesformand.

"Det er såre enkelt. De to vigtigste motivatorer overhovedet er ‘achievement' og ‘recognition' (resultater og anerkendelse, red.). Det skal man huske på hele tiden. Det er ikke, fordi du får mere i løn eller gratis børnehaver. Det giver ikke nødvendigvis tilfredse medarbejdere, men derimod, at de har et ansvar, og at der er sat nogle mål, som de kan nå og får ros for at nå," siger Ib Kunøe.

Omvendt er det også helt nødvendigt, at it-virksomheder og -organisationer når dertil, hvis de skal gøre sig gældende i kampen om de små årgange.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere