Artikel top billede

Administrerende direktør og koncernchef Henrik Poulsen, TDC.

Nu skal TDC sælges

Danmarks største teleselskab sættes til salg af ejerne.

Læs også: Kan TDC-ejerne hente pengene hjem igen?.

De fem kapitalfonde, der ejer hovedparten af TDC, forbereder nu officielt et salg af deres andel på 88 procent af selskabet. Dermed ser det ud til, at landets største teleselskab inden længe skifter hænder.

I en fondsbørsmeddelelse meddeler TDC, at selskabet er blevet informeret af sin ejer om, at "der er indledt en proces med henblik på at vurdere de strategiske alternativer for selskabet."

TDC's ejer er kapitalfondenes fælles selskab Nordic Telephone Company, som blev oprettet i forbindelse med kapitalfondenes køb af TDC i 2006 for 76 milliarder kroner.

Dagens meddelelse fra TDC kommer kort tid efter, at selskabet købte DONG's fibernet. Det blev af flere analytikere set som en trussel, der blev elimineret og dermed banede vejen for en børsnotering.

"Elimineringen af DONG har stor betydning for TDC's forestående børsnotering, for dermed får de elimineret en af de risikofaktorer, der er i forhold til TDC i det her marked," fortalte teleanalytiker John Strand fra Strand Consult.

Tidligere i år har udenlandske medier flere gange skrevet, at kapitalfondene, der ejer TDC, forberedte et salg af deres aktieandel. For to uger siden skrev finansmediet Bloomberg, at et salg nærmede sig med henblik på en børsintroduktion næste år.

Alder talte om salg sidste år

Allerede sidste år fortalte daværende TDC-topchef Jens Alder til Computerworld, at TDC havde opnået en fornuftig værdi under hans lederskab.

"Virksomheden er godt undervejs. Vi kan vise allerede i dag, at vi har en værdi, som bestemt vil være interessant for vores aktionærer at sælge til i dag," sagde Jens Alder i oktober sidste år.

Med dagens meddelelse ser det også ud til, at en kommende børsintroduktion kommer til at ske med det schweiziske teleselskab Sunrise i porteføljen. Et selskab, der er nummer to på det schweiziske marked, og som i flere omgange er blevet sat i forbindelse med fusioner med eller salg til andre aktører på det schweiziske marked.

Netop muligheden for at holde fast i Sunrise kommenterede koncernchef Henrik Poulsen over for Computerworld først i denne måned.

"Hvis man forestiller sig, at koncernen en dag skulle reintroduceres på børsen, så er der ikke noget til hinder for, at det sker med Sunrise som en del af koncernen," forklarede Henrik Poulsen.

Han henviste til, at selskabet er inde i en positiv udvikling i Schweiz.

TDC skriver videre i dagens fondsbørsmeddelelse, at selskabet ikke kommenterer sagen yderligere, før processen er afsluttet.

Læs også: Kan TDC-ejerne hente pengene hjem igen?.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere