Artikel top billede

Administrerende direktør og koncernchef Henrik Poulsen fra TDC kan måske se frem til, at hans arbejdsgiver får ny ejer til næste år. Foto: Jørgen True.

Et salg af TDC rykker nærmere

De fem kapitalfonde, der ejer TDC, vil inden månedens udgang holde møder med banker om et salg af deres TDC-aktier, skriver finansmedie.

Er TDC på vej på børsen?

Flere gange tidligere i år har der svirret rygter om, at TDC skal genintroduceres på børsen. Ifølge flere artikler i danske og udenlandske medier vil de fem kapitalfonde, der ejer cirka 88 procent af TDC, gerne skille sig af med TDC-aktierne.

I dag vækker finansmediet Bloomberg igen rygterne til live.

De fem kapitalfonde vil ifølge mediet inden december holde møder med banker omkring et salg af deres aktier, lyder det fra anonyme kilder. Kilderne ønsker ikke at stå frem, da samtalerne med bankerne er fortrolige.

Samtalerne vil dreje sig om en genintroduktion af TDC på børsen næste år, ligesom kapitalfondene også vil drøfte muligheden for at udbyde nye aktier.

Flere muligheder

I fredags talte Computerworld med administrerende direktør og koncernchef Henrik Poulsen omkring et salg af TDC. Det skete i forbindelse med virksomhedens kvartalsregnskab.

TDC-direktøren ønskede ikke at kommentere, hvorvidt han forventede en genintroduktion på børsen eller et salg af TDC til en køber.

"Jeg tror, at jeg skal overlade det til ejerne at kommentere, hvad de vil med deres aktier. De har jo en investeringshorisont på typisk fem til syv år, og de har ejet TDC i fire år, og så kan man derudaf gisne om det," sagde Henrik Poulsen i fredags.

Han fortalte ved samme lejlighed, at TDC sagtens kan genintroduceres på børsen med det schweiziske teleselskab Sunrise i porteføljen.

"Hvis man forestiller sig, at koncernen en dag skulle reintroduceres på børsen, så er der ikke noget til hinder for, at det sker med Sunrise som en del af koncernen," fortalte Henrik Poulsen.

Alder: TDC salgsklar
De fem kapitalfonde, der ejer størstedelen af TDC, betalte 76 milliarder kroner for den danske telekoncern i januar 2006. Deres køb af TDC-aktierne skete igennem deres fælles selskab Nordic Telephone Company.

Allerede for et år siden sagde daværende topchef i TDC, Jens Alder, til Computerworld, at koncernen var klar til salg.

"Virksomheden er godt undervejs. Vi kan vise allerede i dag, at vi har en værdi, som bestemt vil være interessant for vores aktionærer at sælge til i dag," sagde Jens Alder i oktober sidste år.

ATP er efter Nordic Telephone Company den næststørste aktionær med en ejerandel på fem procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere