Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Baggers ansigt vil pryde aviserne i årevis

En af danmarkshistoriens største erhvervsskandaler forsvinder ikke bare fra pressens radar. Vi vil se Bagger-historier flere år ud i fremtiden, vurderer en række redaktører.

Historier om Stein Bagger og IT Factory vil flere år ud i fremtiden finde vej til avisernes spalter, vurderer en række redaktører.

Men vi vil se andre historier, og intensiteten vil dale, ligesom historierne vil komme i bølger, lyder det.

Mediekommentator fra programmet "Mennesker og Medier" på P1 Lasse Jensen forklarer, at sagen tidligere havde en voldsom intensitet, fordi sagen kørte med en hastighed, der faktisk passede medierne rigtig godt.

"Det var jo en dejlig hurtig sag med en start, en midte og en slutning," siger Lasse Jensen og henviser til, at retssagen mod Stein Bagger var hurtig overstået.

Han ser nye typer af historier, der vil køre i flere år frem.

"Jeg kan se, der er nogle interviews med for eksempel Anette Uttenthal ovre i magasin-genren, ligesom erhvervsredaktionerne vil følge KPMG og den slags fremadrettet," siger Lasse Jensen.

Vil komme i bølger

Chefredaktør Leif Bech Fallesen fra Dagbladet Børsen vil ikke gætte på, hvor lang tid historierne vil køre, men peger på retssager, der vil blive fulgt.

"Sagen vil fortsat få omtale så længe, der er nye journalistiske vinkler. Og der er retssager i blandt andet USA," siger chefredaktør Leif Beck Fallesen fra Børsen.

Han henviser til en erstatningssag mod Stein Baggers to makkere Mikael Ljungman og Carl Freer.

Chefredaktør Jan Horsager fra Computerworld mener ikke, at historierne skal stoppe bare fordi, der er faldet en hurtig dom.

"Som de fleste af denne type sager, vil intressen komme i bølger. Nu gik der usædvanligt kort tid fra korthuset væltede for et år siden, til Stein Bagger efter en tilståelsessag blev dømt."

"Det er er helt udsædvanligt i sager om økonomisk kriminalitet. Og det får forhåbentlig de fleste journalister til at tænke; var det virkelig det?," siger han.

Hav af løse ender

Jan Horsager vurderer, at næste bølge af historier vil komme, når sagen mod Mikael Ljungmann kommer op i omdrejninger.

"Der er flere løse ender, end der er svar, i denne her historie lige nu, "siger han.

Han peger på, at det motiv Stein Bagger selv har peget på, ligesom han savner en forklaring på, hvad pengene er blevet brugt til udover et stort privat forbrug og driften af IT-Factory.

"Vi får næppe nogensinde den fulde forklaring. Men det er vel også grunden til, at der blive gravet i den historie i mange år," siger Jan Horsager.

Rockere kan skyde gang i sagen på Ekstra Bladet

Hos Ekstra Bladet følger man ikke på samme måde de tunge, komplicerede og langstrakte sager mod for eksempel KPMG.

Og hos chefredaktør Poul Madsen lyder meldingen da også, at bladet ser sagen som "meget afdækket".

"Jeg tror ikke, at vi vil se så meget mere med mindre, der dukker nye ting frem," siger han.

Her peger Poul Madsen på overfaldet på Allan Vestergaard, der angiveligt blev begået af rocker-lignende typer.

"Der er også en potentiel ny historie i, hvordan Brian Sandberg er involveret i sagen," siger han.

Ellers kan pengesporet og nye ting om de to svenskerne udmønte sig i nye historier, forklarer Poul Madsen.

"Vi graver fortsat, og vi kan også falde over noget i anden sammenhæng, hvor man i forbindelse med research om rockere falder over noget, der har forbindelse til sagen," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere