Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Mads Elkjær. (Foto: Mads Elkær)

Mystisk bagmand dukket op i IT Factory-sagen

Ny, hemmelig investor er dukket op i IT Factory-sagen. Udlandsdansker har været fupkonsulent hos selskabet i årevis.

En hidtil ukendt investor er dybt involveret i Danmarkshistoriens mest spektakulære erhvervs-skandale.

Det viser sig nemlig, at Stein Bagger og Allan Vestergaard havde endnu en partner, der skulle overtage IT Factory.

Morgenavisen Jyllands-Posten, der afslører de nye oplysninger, oplyser, at dokumenter i sagen er overdraget til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK), som også er kendt under det mere folkelige navn Bagmandspolitiet.

Tilsyneladende var der tre ejere af selskabet Agios United, som ejede en stor del af aktierne i IT Factory. Navnet på den tredje partner er endnu ukendt.

Kort før IT Factorys kollaps ville Allan Vestergaard og Stein Bagger købe Asger Jensby ud.

Det blev dog aldrig til noget og Stein Bagger flygtede som bekendt i Dubai - i øvrigt tæt på det tidspunkt, hvor der skulle afholdes en telefonmøde om salget af IT Factory.

Skulle indfri lån

Morgenavisen Jyllands-Posten kan samtidig afsløre, at det lån, som Stein Bagger fik helt tilbage i 2002 rentefrit af udlandsdanskeren Flemming Nielsen til at købe sig ind i IT Facotry pludselig blev forlangt tilbagebetalt.

Pengene skulle nu falde inden 1. januar 2009, selvom den oprindelig aftale var 1. januar 2012.

Endelig er det kommet frem, at Flemming Nielsen løbende har sendt falske regninger til IT Factory og fungeret som fupkonsulent.

I alt er der udbetalt mere end 2,7 millioner kroner i konsulenthonorarer til skattelyselskabet Forex Consultants Ltd..

Rammeaftale

Aftalen blev ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten indgået via en rammeaftale fra november 2004 underskrevet af såvel Stein Bagger som Flemming Nielsen.

Pengene gik tilsyneladende uden om bogholderiet i IT Factory, og nogle af dem blev udbetalt via IT Factory i Norge, hvor to personer fortsat er sigtet i sagen.

Flemming Nielsen har i øvrigt tidligere lånt penge ud til en bedrager. Han sælger Harley Davidson-motorcykler, der er populære i rockerkredse.

Vrimler med rockere

I forvejen vrimler det med rockerforbindelser i sagen.

Personer i og om omkring IT Factory, der heller ikke er sigtet i sagen, tæller rockeren Brian Sandberg.

Han var personlig livvagt for Stein Bagger.

Desuden er en person sigtet, fordi man har fundet DNA-spor fra et medlem af rockergruppen Hells Angels' støttegruppe AK81 på gerningsstedet i Farum, hvor Allan Vestergaard blev slået ned i november 2008.

Det er en sag, hvor Stein Bagger, der i dag sidder i fængsel, fortsat er sigtet.

Også Asger Jensby er - på en anden måde - kommet tæt på rockerne.

Nogle måneder efter skandalen brød ud, dukkede Asger Jensbys Lamborghini op i en politirazzia hos nogle personer med rocker-relationer i Valby i København.

Asger Jensby troede angiveligt, at hans Lamborghini stod i en parkeringskælder på Islands Brygge, fremgår det af Erik Oves bog om sagen.

Helt fra begyndelsen af efterforskningen af sagen har NEC, der er politiets særlige enhed til bekæmpelse af organiseret kriminalitet, været involveret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere