Artikel top billede

Danskerne klar til 1 gigabit forbindelser

Forestil dig en internetforbindelse 100 gange hurtigere end den, du normalt bruger. Googles planer om lynhurtigt internet i USA ville sagtens kunne vinde indpas i Danmark.

Forestil dig din internetforbindelse 100 gange hurtigere end i dag. Hvilke muligheder ville det give dig?

Tanken virker som det rene drømmeri, men Google har afsløret planer om at etablere et netværk af superbredbånd på en gigabit i sekundet på forsøgsbasis i amerikanske byer, og Danmark ville være et godt land til lignende forsøg.

"Det ville helt sikkert kunne betale sig for Google at tilbyde lignende superforbindelser i Danmark. Vi har et højt uddannelsesniveau, vi ved, hvordan vi skal bruge internettet, og vi bruger det i meget stor grad," siger teleanalytiker Torben Rune.

Han mener, at der allerede i dag, vil være et marked for en-gigabit forbindelser, og at det marked kun blive større fremover.

"Ydermere vil Danmark være en interessant business case, fordi det er de frie markedskræfter, der styrer udbredelsen af fiberforbindelser," siger han.

Google har brug for hurtigt internet

Det er ikke for sjov, når Google står bag forsøg med lynhurtigt internet. Hurtige internetforbindelser er nemlig en god forretning.

"Googles indtjening er fuldstændig sammenhængende med, hvor hurtigt internet man får ud til forbrugeren. Når hastigheden bliver højere, giver det mulighed for flere tjenester og produkter på internettet. Det er klart i Googles interesse," siger Torben Rune.

De lynhurtige internetforbindelser er også vigtige for Google, når det handler om at få forbrugerne til at lade flere ting bevæge sig fra computeren og ud på internettet.

"Google satser på at give forbrugerne en bred palette af produkter online. Her er de hurtige internetforbindelser nødvendige, og med høje hastigheder vil Google kunne give øget konkurrence til Microsofts offline-produkter," siger Torben Rune.

De lynhurtige internetforbindelser er dog ikke kun i Googles interesse.

Markedet for cloud computing udvikler sig hurtigt, og alle de store software-firmaer er med på vognen.

"Alt hvad der foregår på lokalt på din pc i dag vil med tiden blive flyttet ud på internettet. De lynhurtige internetforbindelser vil simpelthen ændre fundamentalt på den måde vi bruger vores computere på," siger Torben Rune.




IT-JOB

Knud E. Hansen A/S

IT-supporter

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

AURA A/S

Test Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere