Artikel top billede

Er Windows Phone 7 nok til at redde Microsoft?

Her kan du se nærmere på Microsofts nye smartphone-styresystem, Windows Phone 7, der skal redde selskabet i kampen mod de populære Android-telefoner og Apples iPhone. Er det nok?

Rygterne om en relancering af Microsofts Windows Mobile skulle vise sig at holde stik.

I går eftermiddag gik Microsofts topchef Steve Ballmer ganske som ventet på scenen på World Mobile Congress i Barcelona med budskabet om, at Microsoft nu vil starte på en frisk.

Windows Phone 7 Series er navnet på en ny række smartphone-produkter fra Redmond-selskabet.

Væk er Windows Mobile-styresystemet.

Det erstattes er et nyt Zune-inspireret OS, der kommer med mobil version af Xbox Live, mediemuligheder a la dem, man finder på Zune, en tæt kobling til sociale medier og integration med Office 2010 og Sharepoint.

Live-informationer

Konceptet med den nye "Microphone" er, at brugeren skal bruge mindst mulig tid på at åbne og lukke applikationer.

I stedet indeholder selve startskærmen en række live-informationer, for eksempel om modtagne mails og opdateringer på sociale netværk.

Når Windows Phone 7-styresystemet rammer markedet senere i år, vil det være på en række forskellige enheder, og hardware specifikationerne er endnu ikke afsløret.

Hård kamp for Microsoft

Gartner har i en vurdering af den fremadrettede udvikling inden for smartphone-operativsystemer vurderet, at Symbian-platformen i 2012 vil have en markedsandel på 37,4 procent.

De følgende pladser vil, hvis Gartners forudsigelse holder stik, gå til Android med 18 procent, RIM's BlackBerry-styresystem med 13,9 procent og iPhone OS med 13,6 procent.

Windows Mobile vil ifølge Gartner være på ni procent af de solgte smartphones - det svarer cirka til den nuværende markedsandel. Forudsigelsen er dog lavet, før det nye Windows Phone 7 var lanceret.

Går man bare et par år til bage - til før Apples iPhone OS og Googles Android eksisterede - var Windows Mobile en noget større spiller på markedet - og det er den situation, Microsoft nu skal forsøge at genskabe.

Se præsentationen af Windows Phone 7:

(Video er blevet fjernet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere