Artikel top billede

Sådan ser startskærmen ud i Windows Mobile 6.5, der blev lanceret for et år siden. Mange venter, at Windows Mobile 7 vil blive præsenteret i dag.

Er Windows Mobile 7 Microsofts sidste chance?

Meget tyder på, at Microsoft vil benytte Mobile World Congress til at lancerede Windows Mobile 7. Det nye styresystem er måske sidste kald for Microsoft på smartphone-scenen.

Flere medier, heriblandt Wall Street Journal, har i de seneste dage rapporteret, at Microsoft vil benytte dagen i dag, åbningsdagen på Mobile World Congress i Barcelona til at lancere selskabets Windows Mobile 7.

Mobile World Congress, der tidligere var kendt som 3GSM, samler titusindvis af personer, der enten arbejder i mobilindustrien eller har en stor interesse for området.

Det er derfor et oplagt sted for Steve Ballmer at præsentere de konkrete tiltag, der skal sikre Windows Mobiles fremtid på smartphone-markedet, hvor konkurrencen er voldsomt intensiveret de seneste år.

De ubesvarede spørgsmål er først og fremmest, hvad navnet på den nye version af styresystemet vil være, samt om det vil bygge på den samme kode, som den nuværende version, eller om der vil været sket større forandringer.

Den mangeårige Microsoft-blogger på ZDnet, Mary Jo Foley, skriver, at det umiddelbart ser ud til, at der først og fremmest er tale om et nyt branding-forsøg, hvor Microsoft vil kalde alle telefoner, det kører selskabets styresystem, for Windows Phones.

iPhone og Android gør det slemme ved Microsoft

Det er kun lige godt et år siden, at Microsoft på sidste års mobilmesse i Barcelona lancerede Windows Mobile 6.5. Selvom flere mobilproducenter fortsat satser på Windows-platformen, så har de seneste år på mobilmarkedet ikke været lette for Steve Ballmer og kollegerne.

Gartner har i en vurdering af den fremadrettede udvikling inden for smartphone-operativsystemer vurderet, at Symbian-platformen i 2012 vil have en markedsandel på 37,4 procent.

De følgende pladser vil, hvis Gartners forudsigelse holder stik, gå til Android med 18 procent, RIM's BlackBerry-styresystem med 13,9 procent og iPhone OS med 13,6 procent.

Windows Mobile vil ifølge Gartner være på ni procent af de solgte smartphones - det svarer cirka til den nuværende markedsandel.

Går man bare et par år til bage - til før Apples iPhone OS og Googles Android eksisterede - var Windows Mobile dog en noget større spiller på markedet - og det er den situation, Microsoft nu skal forsøge at genskabe.

Selvom det bliver op ad bakke, er det endnu alt for tidligt at afskrive Windows Mobile fra smartphone-scenen. Det skyldes først og fremmest, at Microsofts brand, desktop-styresystem og -kontorpakke er så dominerende i erhvervslivet, at netop Windows Mobile er et oplagt valg for en del virksomheder.

Computerworlds journalist Povl D. Rasmussen rapporterer fra Mobile World Congress hele ugen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere