Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck)

IDC-analytiker: Ingen vækkelse over Windows Phone

Til trods for et ambitiøst forsøg på et smartphone-comeback med et nyt styresystem, spår IDC-analytiker Brian Troelsen Microsoft en hård kamp mod konkurrenterne.

IDC's danske teleanalytiker, Brian Troelsen, er selv blandt de mange tusinde deltagere på denne uges
Mobile World Congress i Barcelona
, hvor Microsoft i går stjal en stor del af rampelyset med lanceringen af et spritnyt styresystem til smartphones.

Det var Microsoft-direktør Steve Ballmer, der løftede sløret for Windows Mobile 7 Series, der skal stoppe selskabets faldende markedsandele på smartphone-markedet, hvor det i øjeblikket i høj grad er Android og iPhone, der dikterer udviklingen.

"Man kan sige, at det her er sidste skud i bøssen, og jeg tror ikke, at der er nogen tvivl om, at Microsoft vil det her. Det bliver de simpelthen nødt til, for der næsten tre gange så mange mobiltelefoner, som der er pc'er i verden - og de kommer til at ligne computere mere og mere."

"Men jeg ser ikke nogen vækkelse omkring Microsoft, eller at de vil sparke benene væk under konkurrenterne,"
siger Brian Troelsen til Computerworld.

Microsofts nye, Zune-inspirerede OS kommer med en mobil version af Xbox Live, masser af medie-muligheder og et koncept, hvor brugeren skal bruge mindst mulig tid på at åbne og lukke applikationer.

I stedet indeholder selve startskærmen en række live-informationer, for eksempel om modtagne mails og opdateringer på sociale netværk.

Sådan afgøres it-chefens smartphone-valg

Netop den mobile platform er et af de områder, mange virksomheder investerer i i disse år. Medarbejderne udstyres i en hidtil uset grad med avancerede smartphones, så de kan tjekke mail og kalender på farten og i det hele taget udnytte tiden mere effektivt.

I den forbindelse er det interessant, at Microsoft - der er verdens største leverandør af styresystemer og kontorpakker til virksomheder - nu forsøger sig med et stort anlagt comeback på smartphone-markedet.

Vil du lade de smarte features afgøre dit valg?

Brian Troelsen tror ikke, at danske it-chefer, der skal investere i smartphones, vil lade alle de smarte nye features i Windows Phone 7 afgøre valget.

"Set fra en CIO's synsvinkel, så er det afgørende først og fremmest muligheden for kontrol og sikkerhed - det skal simpelthen bare være på plads."

"Når det er sagt, så er der nok ikke nogen tvivl om, at mange af tankerne om mobilitet ude i virksomhederne faktisk kommer fra privatsfæren. Det er faktisk provatsfæren, der er drivende for markedet," siger Brian Troelsen med henvisning til, at Microsoft-styresystemet måske kan snige sig ind den vej - ligesom man har set med Apples iPhone.

Begrænsede muligheder for Microsoft

Microsoft har traditionelt stået stærkere i erhvervslivet end mange af de konkurrerende smartphone-styresystemer, fordi Windows-platformen ofte anvendes i forvejen i virksomhederne.

I de senere år har de populære smartphones med iPhone OS og Android dog være med til at udfordre specielt Windows Mobile og Symbian, der anvendes på Nokias smartphones.

"iPhone har erobret meget, og fylder også allerede meget hos it-cheferne, så man (Microsoft, red.) skal acceptere, at der vil være stor konkurrence mellem de forskellige operativsystemer. Microsoft kommer ikke til at være ligeså dominerende der, som de er på de almindelige pc'er," lyder det fra Brian Troelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere