Artikel top billede

KMD dropper gaver til topembedsmænd

Topembedsmænd må fremover se langt efter koncerter, fodbold og golf på KMD's regning. Nu stopper gaveregnen.

I kølvandet på en række afsløringer om gratis fodboldbilletter, koncertbilletter og golftarrangementer stopper KMD gaveregnen over kommunale topembedsmænd.

Det oplyser administrerende direktør Lars Monrad-Gylling fra KMD til Politiken.

"Den omtale og polemik, der har været, har givet os anledning til at se nærmere på vores interne regelsæt og reglerne hos vores kunder," siger han til avisen.

Du kan læse mere om hvilke gaver, det drejer sig om, her.

Der har blandt andet være tale om fodboldbilletter, golf og rockkoncerter.

KL har tidligere opfordret til handlekraft på området. Det kan du læse mere om her.

Direktøren afviser dog, at arrangementerne skulle have påvirket kommunerne til at tegne store kontrakter med KMD.

KMD-hygge i stor stil

De kommunale topembedsmænds smag for KMD's arrangementer blev beskevet af Computerworld for et par uger siden, hvor Hedensteds kommunaldirektør havde fået en AC/DC-koncert med overnatning betalt af KMD.

Siden kom det frem, at embedsmænd i Brønderslev Kommune "indimellem" modtager VIP-fodboldbilletter af KMD.

Og kulturdirektøren i Norddjurs Kommune oplyste over for Computerworld, at KMD årligt arrangerer en golfturnering for kommunalt ansatte fra hele landet.

Her betales green fee, præmier og middag af KMD.

Endelig kunne Frederiksborg Amts Avis i weekenden afsløre, at endnu en kommunaldirektør er glad for koncerter.

I hvert fald kom det frem, at Hillerøds kommunaldirektør og kone var til middag og Madonna-koncert betalt af KMD.

Ulovligt for giver og modtager

Alle embedsmænd afviser blankt, at gaverne skulle have påvirket deres afgørelser - herunder blandt andet at sende store ordrer til KMD uden om udbud.

Men det preller helt af på forvaltningsretsekspert. Lektor Sten Bønsing fra Aalborg Universitet kalder aktiviteteterne slet og ret bestikkelse. Det kan du læse mere om her.

Uanset om giveren får noget ud af det, så er det bestikkelse, forklarer lektor Sten Bønsing fra Aalborg Universitet.

Han har tidligere forklaret over for Computerworld, at bestikkelse er ulovligt både for giver og modtager. Han mente, at sagerne var oplagt for politi og andre myndigheder, at kigge nærmere på.

De kommuner, der foreløbig er blevet afsløret med fingrene for langt nede i KMD's kasse med tilbud om marketingsaktiviteter, har det til fælles, at de enten har givet KMD kontrakter uden om udbud eller ligger i forhandlinger om det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere