Artikel top billede

Udviklingsplatform begrænser Phone 7's succes

ComputerViews: Microsofts beslutning om kun at tillade Silverlight- og XNA-applikationer på den kommende Windows Phone 7 kan begrænse udbredelsen af Phone 7.

ComputerViews: Firefox kommer ikke i en version til Windows Phone 7.

Mozilla-organisationen, der står bag Firefox, har meddelt, at de stopper udviklingen af Firefox, fordi der ikke understøttes udvikling af programmer med native kode som c.

Microsoft har nemlig besluttet, at al udvikling på Windows Phone 7 skal være med Silverlight eller XNA Game Studio.

Det behøver ikke at være sådan.

Windows Phone 7 bygger på Windows CE 6, så der er mulighed for at anvende native kode.

Firefox-udviklerne havde baseret deres Firefox-version til Phone 7 på Windows CE. Da de ikke har mulighed for at få direkte adgang til Windows CE, beslutter de altså nu at skrinlægge Phone 7-projektet.

Da jeg var ovre på Mix10-konferencen hvor udviklingsmulighedene på Windows Phone 7 blev præsenteret, spurgte jeg flere Microsoft-repræsentanter om de ville åbne platformen op, så tredjepartsudviklere har mulighed for at anvende native kode.

Svaret var nej.

Dog var der enkelte, der sagde, at alt er muligt i fremtiden, hvilket jo er sandt, men også et meget lidt forpligtende udsagn.

Første version

Nogle af de begrænsninger, som findes på den nuværende Windows Phone 7 kan være lidt af et turn-off: Ingen copy-paste, ingen database og ingen multi-tasking.

Mange af begrænsningerne skyldes dog ifølge Microsoft, at der ikke var tid til at implementere dem.

Fredag 26. marts har jeg en artikel om udviklingen af Windows Phone 7 i den trykte udgave af Computerworld, hvor du kan læse mere om det.

Når Microsoft toget til smartphone-markedet?

De manglende features kan selvfølgelig komme, men hvis der kommer flere meldinger som Mozillas, om at Firefox ikke kommer til Phone 7, så må Microsoft enten tage sin beslutning om udviklingsplatform op til overvejelse eller indse, at de enten ikke når toget eller må nøjes med bumletoget til smartphone-markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere