Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Tegning: Torben Daarbak.

Hvem hænger på IT Factory-regningen?

ComputerViews: En række kreditorer og it-virksomheder kræver regningen for IT Factory-skandalen betalt. Hvem kommer til at hænge på den?

ComputerViews: Slaget er i fuld gang bag linjerne.

Et næsten ubegribeligt stort beløb er på spil, når KPMG, Asger Jensby og Henning Børgesen fra IT Factorys bestyrelse kæmper om undgå regningen efter IT Factory-skandalen.

Men en række kreditorer, heraf mange store it-selskaber som IBM, der har samarbejdet med IT Factory, har på ingen måde glemt fupfummeret.

De vil død og pine have kradset deres millioner hjem. Og for nogle er der måske endda gået mere princip i sagen end udelukkende kolde beregninger.

For KPMG's vedkommende kræver kurator Boris Frederiksen det største beløb. En lille milliard kroner.

Den tidligere bestyrelseformand, Asger Jensby, og bestyrelsemedlemmet Henning Børgesen skal punge ud med omkring 30 millioner kroner, hvis det står til kurator Boris Frederiksen.

Men spørgsmålet er, om de juridisk set har svigtet deres ansvar som henholdsvis bestyrelse og revisorselskab.

Princielt opgør

Helt grundlæggende må man konstatere, at de alle - på trods af, at de har haft unik adgang til dokumenter, faktura, med videre - har overset, at Stein Baggers fupfabrik ikke havde en omsætning på en lille milliard, men i stedet reelt kun få millioner kroner.

Og måske endnu mere alvorligt meget få kunder - for ikke at sige så godt som ingen kunder i biksen.

Normalt i disse erstatningssager ligger et hemmeligt forlig lige til højrebenet. Men på grund af den massive fokus på sagen, vil vi måske opleve en krig for åbne gardiner.

Opgøret er nemlig principielt.

For hvis KPMG frifindes, mener flere kommentatorer, at politikerne vil gribe ind med strammere regler.

Man skal kunne stole bare nogenlunde på et revisor-blåstemplet regnskab. Det er mange firmaer og fagfolk simpelthen afhængige af, når de eksempelvis skal vurdere en virksomheds kreditværdighed.

Når det kommer til bestyrelsens ansvar, så er spørgsmålet, hvor meget de har vidst, og ikke mindst hvor meget de burde have reageret på.

Og her har særligt Asger Jensby et forklaringsproblem eller to.

Men hvem der vinder krigen i sidste ende er nok for tidligt at spå om. Og vi vil nok også skulle vente nogen tid på en eventuel retssag, hvor meget mere vil komme frem.

Men krigen kører for fulde omdrejninger bag kulisserne, hvor der arbejdes på højtryk i begge lejre.

Computerworld vil i den kommende tid se lidt nærmere på aktørerne i opgøret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere