Artikel top billede

Stor mystik efter fynsk it-rigmands død

Fynsk it-rigmand afgik for få uger siden ved døden. Nu viser det sig, at hans forretning var et konkursbo præget af "uregelmæssighed".

Den fynske it-rigmand Henning Majgård Nielsen tog for få uger siden sit eget liv.

Men nu har det vist sig, at hans forretning var et stort sort hul, skriver Fyens Stiftstidende.

I 90'erne scorede Henning Majgård Nielsen millioner på at sælge sin virksomhed Henning Nielsen Erhverv til TDC.

Men den 12. maj begik den fynske forretningsmand selvmord.

Det skete få måneder efter, at han til Fyens Stiftstidende fortalte, at han havde været udsat for grov afpresning.

Hans ejendom var blandt andet blevet overmalet med budskaber som "Du skylder" og "24 timer".

Uregelmæssigheder i konkursboet

Hans it-firma Ziteman, der er guldcertificeret Microsoft-partner, blev tidligere på ugen taget under konkursbehandling ved skifteretten i Odense.

Og konkursboets kurator fortæller til Fyens Stiftstidende, at der er fundet flere "uregelmæssigheder" i boet.

Ejeren har i tiden op til konkursbegæringen tilsyneladende forsøgt at skaffe penge til nogle udvalgte kreditorer på bekostning af andre kreditorer.

Kurator Andreas Kærsgaard Mylin fra advokatfirmaet Plesner fortæller til Fyens Stiftstidende, at der er en række transaktioner, som nu skal underkastes nærmere granskning.

Udover at have været indehaver af Ziteman og det nu solgte Henning Nielsen Erhverv, så har Henning Majgård Nielsen også været viceborgmester i Kerteminde Kommune.

I 2005 skrev Computerworld, at millionerne fossede ud af Ziteman. Ved den lejlighed sagde Henning Majgård Nielsen:

"Det er driftsmæssigt korrekt, at der er underskud, men udvikling koster røde tal," sagde han og bedyrede, at virksomheden havde overskud på driften og, at han forventede et overskud på 1,4 millioner i det kommende regnskabsår.

Ifølge Fyens Stiftstidende var Henning Majgård Nielsen i lokalområdet primært kendt for store planer om en kommende milliardforretning, som skulle bestå af byggeri af husbåde og fyldende hoteller.

Skifteretten i Odense kaldte tidligere på ugen disse planer for "værdiløse".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere