Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Ernst Tobisch.

Telia: Umuligt at levere ip-tv til Udkantsdanmark

TDC's priser på multicast er så høje, at det ikke er til at få en bæredygtig forrretning, lyder det fra Telia. Derfor må danskere i bestemte områder af landet undvære ip-tv fra Telia.

TDC halverer til juli prisen for at benytte teleselskabets multicast-teknologi.

Det er den teknologi, som tjenesteudbydere benytter sig af, hvis de leverer ip-tv igennem TDC's telecentraler.

Men prisfaldet er slet ikke nok, lyder det nu fra Telia.

Teleselskabet var for nylig fremme med kritik af TDC's priser, og trods en halvering af lejeprisen er den stadig al for høj, mener Telias juridiske direktør, Jens Ottosen-Støtt.

"Selv med de nye priser er der en ganske betragtelig økonomisk barriere for at kunne gå ind og konkurrere på det her område. Vi arbejder med nogle priser, som gør, at vi skal have op imod 100.000 kunder, før der er balance i tingene," siger Telia-direktøren.

Telia har i dag infrastruktur og teknik til at levere ip-tv til op mod 40 procent af danskerne, uden at selskabet skal leje sig ind hos TDC for at benytte selskabets multicast-teknologi. Det er typisk i byområderne, at Telia har sin egen teknik.

"Det er i de områder, hvor vi og alle andre kan konkurrere med TDC. Det er også der, at der er antenneforeninger. Det er der, hvor der er mange ting, som kunderne kan vælge," fortæller Jens Ottosen-Støtt og fortsætter:

"Ligeså snart vi er i yderområderne, er der i realiteten kun TDC's kobber eller mobilt bredbånd. Det mobile bredbånd kan blive bedre, ja, men skal man have triple play, så skal det køre på det faste net."

TDC's ip-tv går som varmt brød

TDC lancerede i januar 2009 det populære produkt HomeTrio. Et produkt, hvor kunderne får telefoni, internet og tv via telefonstikket. Det er et produkt, som cirka et år senere nærmede sig 100.000 kunder.

I den tid har Telia ifølge Jens Ottosen-Støtt forsøgt at få TDC til at ændre sin prisstruktur, fordi den holder konkurrenterne ude.

"Det generer os yderligere, at vi har forhandlet med TDC i to år om det her, og de to år har TDC brugt til at skumme markedet og tage alle de kunder, der lå lige for. Markedet er blevet støvsuget af TDC nu, så nu er det meget hårdere at gå ud og få nye kunder," lyder det fra Jens Ottosen-Støtt.

Pengene er bedre brugt i Georgien

Telia har dog muligheden for selv at lægge teknik ud i de områder, som selskaber ikke dækker i dag.

"Det er alt, alt for dyrt, hvis vi selv skal dække yderområderne op med vores egen teknologi," svarer Telia-direktøren til den tanke.

Han fortæller videre, at Telia er et multinationalt selskab, og derfor konkurrerer Telia i Danmark med telekoncernens andre datterselskaber.

"Står vi og kigger på meget langsigtede investeringer, så konkurrerer vi med områder, hvor der er muligheder for at få pengene hjem, og det kan ikke betale sig at investere i den slags infrastruktur i Danmark. Det tager for lang tid. Vi gør i stedet noget andet, og det kunne være at investere i infrastruktur i Georgien, Aserbajdsjan eller sådan noget," siger han.

Telenor opgav ip-tv

Telenors regulatoriske chef, Nicholai Kramer-Pfeiffer, fortalte i sidste uge til Computerworld, at TDC's prisstruktur var en af hovedårsagerne til, at teleselskabet sidste år opgav at levere ip-tv i Danmark.

TDC's koncernstrategichef Eva Berneke fortalte ved samme lejlighed, at hun tvivlede på, at TDC's priser var årsagen til, at Telenor trak stikket ud af sit ip-tv-projekt. Hun fortalte samtidig, at TDC gerne ser fremmede udbydere i sit net.

"Vi vil rigtig gerne udnytte vores infrastruktur, og vi vil meget gerne have, at Telia og Telenor bruger den gode infrastruktur, som vi har. Det gælder også andre tjenester end telefoni, og derfor har vi været lydhøre over for det," fortalte Eva Berneke.

Læs artiklen: TDC sænker priser efter kritik fra konkurrenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere