Artikel top billede

Derfor hyrer KMD politisk spindoktor

I kølvandet på udbudskandalerne har KMD valgt at hyre en tidligere politisk spindoktor. Læs it-gigantens forklaring her.

En af Danmarks største it-virksomheder, KMD, hyrer nu den tidligere konservative spindoktor Morten Langager.

Det sker i kølvandet på en udbudsskandale, hvor 29 KMD-kontrakter er kendt ulovlige, og selskabet har været i en sand mediestorm efter afsløringer af gaveregn til embedsmænd.

Morten Langager har været spindoktor for nuværende udenrigsminister Lene Espersen (K) igennem en årrække og var en af de længst siddende spindoktorer i den borgerlige regering.

Computerworld tager en snak med den øverste chef for HR og Kommunikation i KMD, Karin Hindkjær, om det nye initiativ.

Hvorfor ansætter KMD en spindoktor?

"Det har vi, fordi vi står i den situation, at vores ejerskab er blevet anderledes. I det gamle ejerskab var det sådan, at dialogen med eksterne relationer et langt stykke hen ad vejen var båret af KL.

S¨ådan er det ikke i dag. Så vi har brug for en, der kan hjælpe os med at varetage den opgave på tværs af hele KMD. Altså en, der kan tage ansvaret for den samlede dialog.

"I min optik er det sådan en stilling, som mange store firmaer har. Og vi har et behov for at være i dialog med vores omverden."

Men hvis det er på grund af skift i jeres ejerforhold, så burde han vel være hyret for to år siden, da KMD blev solgt?

"Ja, men jeg tror, at man har følt, at man selv har kunnet klare det. Og KMD er i en omstillingsproces. Så det har været nu, man har ment, det har været oplagt for os at få den person om bord."

Gode kommunikationsfolk i KMD

Er der noget i vejen med de nuværende kommunikationsfolk i KMD?

"Nej. Det er der ikke. Tværtimod. Vi har gode folk.

Man kan sige, at der også er forskel på at lave den daglige pressekontakt og så public affairs.

Altså det at varetage dialog ind mod Christiansborg, centraladministrationen og andre interessenter. Det er to vidt forskellige opgaver. Det er ikke en ren kommunikationsopgave."

Så det er ikke ren kommunikation, men mere lobby-arbejde og sådan noget?

"Ja, det ligger i mixet. Og det er også derfor, han får en kommunikationstitel.

Han kommer ikke til at sidde isoleret på et kontor og sige: Nu skal jeg tale med dem fra den organisation. Det bliver et samarbejde på kommunikationssiden. Hvad ønsker vi at komme ud med af budskaber, og hvad er det, der er vigtigt at fortælle om KMD.

"Men det er vigtigt for mig at sige, at jeg har nogle gode kommunikationsfolk. Så det er ikke fordi, der er noget galt med dem."

I kølvandet på udbudsskandale og gave-afsløringer

Har denne ansættelse noget at gøre med det fokus, der har været på KMD i forhold til udbudssagen og skriverierne om KMD's gaver til embedsmænd? Eller er det ejerskabsskiftet i KMD, der er baggrunden for ansættelsen?

"Altså, jeg har det sådan lidt, at det er en kombination af begge dele. Hvis der nu ikke havde været det fokus, der har været på KMD, så ville jeg alligevel havde anbefalet, at vi ansatte en i den rolle.

Så rollen er vigtig. Og så, ja, det giver ekstra god mening at få sat fart i den proces, når vi har været så meget i pressen, som vi har.

Det gør jo også, at vi som virksomhed går ind og siger: Ok, hvad siger vores omdømme-målinger? Hvordan står vi? Hvad synes folk om os? Hvad betyder det? Og hvordan vil vi gerne være opfattet fremover?

Det er helt naturligt. Så de to ting kan ikke adskilles. Men jeg vil mene, at vi havde gjort det alligevel.

Det stod i min jobbeskivelse, at en sådan ansættelse skulle på plads. Og nu gik der ikke særlig lang tid, fra jeg startede, til der kom ekstraordinært fokus på KMD i medierne. Men det var meningen, det (ansættelsen, red.) skulle ske også," siger Karin Hindkjær.

Kan ikke trylle problemer væk

Men en spindoktor er jo sådan en, der typisk får problemer til at forsvinde, tænker mange. Tror du, at en spindoktor kan få KMD's problemer til at forsvinde?

"Nej, det tror vi ikke," griner Karin Hindkjær og fortsætter:

"Nej, på ingen måde. Nej, det tror jeg ikke, at der er nogen virksomheder, der tror.

Altså, jeg er også kommunikationsansvarlig. Og hvis nogen tror, at jeg kan få problemer til at forsvinde ved at tale med pressen og indrykke nogle annoncer, så må jeg fortælle dem, at sådan hænger verden ikke sammen."

Så man skal ikke se denne her ansættelse som et udtryk for, at der er flere problemer på vej for KMD?

"Nej, nej. Det er der ikke. Og slet ikke, at vi tror, at vi kan kommunikere os ud af det.

Ens kommunikation er altid tæt knyttet til det, man leverer bagud i organisationen. Så det tror vi bestemt ikke."

Skoleret for mesteren

Hvad, tror du, er den sværeste opgave for en spindoktor - at få Lene Espersen eller KMD til at se godt ud i medierne?

"Ha, ha. Godt spørgsmål. Nej, jeg mener, at Morten er en super dygtig fyr. Og jeg tror, han kan gøre en positiv forskel for KMD.

Han har erfaring, som vi kan nyde godt af. Og han kan også lære meget hos os. Det er også en af grundene til, at han gerne vil videre."

Så jeg tror, vi begge vinder. Om vi så skal sammenligne os med Lene Espersen ..., det tror jeg ikke er en sammenligning, man kan lave."

Tror du, at jeres kommende spindoktor mener, at du har svaret godt nok på spørgsmålene i dette interview?

"Det må jeg jo stå skoleret over for mesteren om, når han læser dit interview. Ha, ha."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere