Artikel top billede

Skjulte omkostninger på bærbare koster milliarder

Virksomheder vil komme til at bruge mere end 18 milliarder kroner i år på at reparere og erstatte data på ødelagte bærbare computere

Computerworld News Service:

14 procent af de 9,2 millioner bærbare computere, der blev solgt til virksomheder i Storbritannien mellem 2007 og 2009 vil blive skadet. Det betyder, at virksomheder vil bruge tæt ved 18 milliarder kroner på reperation og gendannelse af data Det vurderer Panasonic på baggrund af en ny undersøgelse foretaget af IDC på vegne af laptopproducenten.

I gennemsnit vil hver af disse bærbare computere koste godt 14.000 kroner at reparere, hvilket dækker såvel reservedele som regningen for tabt produktivitet og data.

"Med en 14 procents chance for fysiske skader per år og en reparations- og dataerstatningsregning på godt 14.000 kroner, så bør it-cheferne indse, at hver bærbar computer indeholder potentielle omkostninger på godt 2000 kroner om året," lyder det fra Stephen Yeo fra Panasonic.

"Det betyder, at over et treårigt liv indeholder en bærbar computer skjulte omkostninger på godt 6000 kroner, og det tal kan være betydeligt højere for folk, der arbejder i felten eller med salg."

Næsten tre fjerdele (72 procent) af de medarbejdere i Storbritannien, som har oplevet at fået deres bærbare computer skadet, fortæller, at problemet opstod i maskinen tastatur, mens to tredjedele fortæller, at der er kommet skader på skærmen.

Derudover er de mest sårbare indre dele batteriet og harddisken, og mere end halvdelen af respondenterne havde oplevet problemer på de områder.

Tabte computere er den mest udbredte årsag til skaderne, og 72 procent indrømmer da også, at de har ladet computeren smutte mellem fingrene på dem, mens to tredjedele fortæller, at spildte væsker har været årsag til ødelæggelserne, og 55 procent siger, at den bærbare er faldet ned fra et bord.

Næsten to tredjedele (63 procent) siger, at de har oplevet nedsat produktivitet på grund af deres ødelagte bærbare computer.

Derudover fortæller 37 procent, at vigtige virksomhedsinformationer er gået tabt i forbindelse med skaden, og 34 procent indrømmer, at det endte med forsinkelser i salg.

"Virksomhederne bør gå efter bærbare computere, som er bygget til at modstå forskellige farer, ikke bare fra støv, skidt og ekstreme temperaturer, men også fra de daglige bump og væskespild," siger David Daoud, som er research director for personal computing ved IDC.

"Virksomhederne bør kigge efter bærbare computere med hærdede nøglekomponenter som for eksempel tastatur og skærm, og sikre sig at de integrerede dele også er særligt modstandsdygtige."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere