Artikel top billede

Firmaer dropper ny infrastruktur-indkøb til fordel for cloud

Virksomheder ser flere fordele i at satse på cloud-løsninger uden for huset i stedet for store investeringer i ny infrastruktur.

Flere og flere virksomheder sætter penge af til hostede on-demand-løsninger frem for at bruge store summer på investeringer i nye it-systemer.

"Nu hvor it-cheferne har fået muligheden for at købe it-infrastruktur som en drifts-omkostning, retter de større dele af deres budget mod det," siger Robert Whiteley, analytiker hos Forrester Research, til Computerworld.com.

Fleksibel skalering

It-firmaer har tidligere typisk brugt 70 procent af deres infrastuktur-budgetter til løbende drift og vedligeholdelse, mens resten gik til innovation.

Men en Forrester-undersøgelse af 2.600 virksomheder i alle størrelser viser, at it-chefer gerne vil reducere udgifterne til it-drift og support til 50 procent af infrastruktur-budgettet. Andelen til innovation vil stadig være 30 procent, mens de sidste 20 procent kommer til at gå til udvidelse af kapaciteten for at støtte virksomhedens vækst.

Blandt andet fortæller Robert Whiteley til Computerworld.com, at flere virksomheder har planer om at købe cloud-baseret storage, der nemt kan skaleres i forhold til virksomhedens behov for udvidelse.

Attraktiv finansieringsmodel

Hos nordiske virksomheder er der også i højere grad et fokus på cloud-løsninger i budgetterne. Per Andersen, der er direktør i IDC Nordic, genkender billedet fra Forrester-undersøgelsen.

"Cloud er en af de hurtigst voksende områder, hvor vi forventer en vækst på omkring 25 procent," siger Per Andersen.

Forklaringen skal ifølge Per Andersen findes i den noget anderledes investeringsform.

"Med cloud-løsninger betaler virksomhederne en løbende udgift frem for at skulle betale en meget stor sum på én gang. Så finansieringsmæssigt er det attraktivt at satse på cloud-løsninger frem for at købe ny infrastruktur selv," siger Per Andersen.

Denne finansieringsmodel er specielt attraktiv i krisetider, hvor det kan være svært at skaffe den nødvendige kapital til store investeringer.

En anden fordel i usikre tider er, at cloud-løsninger nemt kan op- og nedskaleres i takt med virksomhedens vækst.

Sikkerhed stadig en stor bekymring

Selvom cloud er et af de hurtigst voksende markeder, er der dog også stadig en del skepsis hos virksomhederne.

"Virksomhederne foretrækker cloud-løsningerne, både fordi det er attraktivt økonomisk, og fordi det er nemmere driftsmæssigt at have det uden for huset, men det er stadig mest på områder, der er tilstrækkeligt standardiserede," siger Per Andersen og fortsætter:

"Deres største bekymring er helt klart i forhold til sikkerheden. Hvis en virksomhed skal lægge data op i skyen, er de bekymrede for, hvor dataene ender, og hvordan de er beskyttet. Det får mange virksomheder til holde sig fra cloud-løsninger."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere