Artikel top billede

(Foto: PHOTO © HELLE MOOS + 45 40 35 97 40 /)

Tinglysnings-bøvl: Barfoed blåstempler bonus

Justitisministeren vil ikke ændre på bonusordninger til hans statslige topchefer. Han påpeger, at direktøren i Domstolsstyrelsen, der fik bonus, har udført "en ikke ubetydelig opgave".

Justitsminister Lars Barfoed (K) blåstempler de bonusser, som hans statslige topchefer får udbetalt.

Det sker i to skriftlige svar på spørgsmål stillet i Folketinget i kølvandet på afsløringen af, at direktør i Domstolsstyrelsen, Adam Wolf, fik en samlet bonus på 265.000 kroner på trods af, at den digitale tinglysningsskandale har kostet op imod en milliard kroner i tab.

"Justitsministeriet finder ikke, at der er anledning til inden for ministeriets område at ændre på principperne for tildeling af engangsvederlag," skriver Lars Barfoed i et svar.

Samtidig påpeger ministeren, at det er bestyrelsen i Domstolsstyrelsen, der bestemmer den pågældende direktørs engangsvederlag.

"Som anført er det bestyrelsen, der ansætter og afskediger direktøren. Det er i den forbindelse også bestyrelsen, der træffer beslutning om eventuel udbetaling af engangsvederlag," skriver ministeren i svaret.

Minister: Uafhængig styrelse
Lars Barfoed forklarer, at det følger af domstolsstyrelsesloven, at Domstolsstyrelsen er en selvstændig statsinstitution, der skal have en uafhængig stilling.

Ministeren oplyser, at ved oprettelsen af stillingen som direktør for Domstolsstyrelsen drøftes "løn og ansættelsesvilkår" mellem bestyrelsen og justitsministeren. Og at der herefter sker forhandling om det med Finansministeriet.

Men engangsvederlagene er altså bestyrelsens afgørelse, forklarer ministeren.

Modellen for styrelsen indebærer ifølge ministeren, "at justitsministeren ikke har nogen instruktionsbeføjelse over for styrelsen, ligesom ministeren ikke har et retligt ansvar for domstolsadministrationen".

Ikke ubetydelig opgave udført

Da afsløringen af Adam Wolfs bonus kom frem, forsvarede bestyrelsesformand Niels Grubbe den med det argument, at det ekstra vederlag var givet for en indsats på hele Domstolsstyrelsens virkeområde. Og altså ikke kun inden for det skandaleramte tinglysningsprojekt.

Og det påpeger Justitisministeren også i sit svar:

"Justitsministeriet bemærker i øvrigt, at Domstolsstyrelsens direktør, som den daglige leder har ansvaret for en lang række opgaver i forhold til varetagelsen af domstolenes bevillingsmæssige og administrative forhold og, at der i de pågældende år har været en ikke ubetydelig opgave forbundet med udmøntningen af domstolsreformen," skriver Lars Barfoed i svaret.

Den digitale tinglysningsskandale brød ud i 2009 efter projektet havde været forsinket to år i træk.

Beregninger viser, at omkring en milliard kroner er gået tabt grundet det fejlslagne projekt, hvor danskere har tabt tusindvis af kroner.

Spørgsmålene til ministeren blev stillet af socialdemokraternes forbrugerordfører Benny Engelbrecht.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere