Artikel top billede

Foto: Nordisk Film

Kvindelig superhacker har solgt en million e-bøger

Som den første e-bog er fortællingen om superhackeren Lisbeth Salander, nu solgt i en million eksemplarer til populær e-bogslæser

Det er ikke bare på det store lærred, at navnet Salander er på alles læber. Bøgerne om den fiktive svenske superhacker, der optræder i Stieg Larssons Milliniumtriologi er nu blevet solgt i en million eksemplarer til Amazons e-bogslæser Kindle.

Samtidig er den afdøde svenske forfatter den første, som sælger en million enheder til det populære apparat.

Salgsrekorden er den anden milpæl for Amazon i spidsen af e-bogs-markedet. I sidste uge kunne firmaet fortælle, at der nu ryger flere elektroniske bøger end trykte "hardback" udgaver over disken i den digitale boghandel.

Alligevel er der stadig lang vej, før e-bøger indhenter trykte bøger totalt set. Fra begyndelsen af 2010 til maj udgjorde e-bøger 8,5 procent af den del af bogsalget, som Association of American Publishers holder øje med. I 2009, havde e-bøgerne en andel på 2,9 procent af salget.

Det er lavere priser på Kindle, Nook fra bogkæden Barnes And Noble og Sony's e-bogslæsere, som i øjeblikket driver væksten sammen med konkurrence fra Apples iPad og prisbillige e-læsere som eksempelvis Kobo.

Samtidig bliver muligheden for at læse e-bøger stadig mere tilgængelig, eksempelvis med apps til Android fra Amazon og Barnes And Noble.

Med en million solgte bøger bliver svenske Stieg Larsson med bøgerne om punker-hackeren Lisbeth Salander det første medlem af Amazons Kindle Million Club.

Milliniumtriologien dækker bøgerne Mænd der hader Kvinder, Pigen der legede med ilden og Luftkastellet der blev sprængt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere