Artikel top billede

Microsoft nægter at rette fejl i DLL-indlæsning

Microsoft har fortalt en sikkerhedsanalytiker, at virksomheden ikke har til hensigt at rette en fejl, der ellers efterlader masser af Windows-applikationer åbne for angreb.

Computerworld News Service: Et stigende antal rapporter viser, at en afgørende Windows-funktionalitet anvendes forkert af utallige udviklere heriblandt Microsofts egne, hvorved et stort antal programmer i Windows gøres sårbare overfor angreb, på grund af hvordan de indlæser visse komponenter.

Problemet dukkede først op i medierne i sidste uge, da HD Moore, der er sikkerhedschef hos Rapid7 og ophavsmand til open source hacker-værktøjet Metasploit, offentliggjorde at have fundet 40 sårbare applikationer heriblandt Windows shell. Blot en dag senere meddelte det slovenske sikkerhedsfirma Acros, at havde afdækket med firmaets eget værktøj over 200 fejlbehæftede Windows-programmer i en undersøgelse, der begyndte tilbage i november 2008.

Taeho Kwon, der er ph.d.-studerende i datalogi ved University of California, Davis, stod i løbet af weekenden frem med lignende resultater fra en forskningsartikel, han fik udgivet i februar i år.

Alle disse sikkerhedseksperter peger på, at mange Windows-programmer kan udnyttes af hackere, som narrer brugere til at besøge skadelige websites, på grund af den måde softwaren indlæser kodebiblioteker - der i Windows kaldes "dynamic-link library," og som har filtypenavnet ".dll" - samt eksekverbare ".exe"- og ".com"-filer. Hvis hackere kan plante forklædt malware i en af de mapper, som en applikation gennemsøger, når den leder efter en .dll-, .exe- eller .com-fil, så kan de få kontrol over computeren.

Måske i næste SP eller version
Kwon oplyser, at han rapporterede fire alvorlige sårbarheder til Microsoft i august 2009, efter han havde fundet fejl i næsten 30 Windows-programmer heriblandt Office 2007, Adobe Reader og alle udbredte browsere.

Under diskussionerne mellem Kwon og udviklere fra Microsoft Security Response Center om disse fejl, der åbner for fjernangreb, fik Kwon at vide, at virksomheden ikke vil udsende en security bulletin men vil i stedet tage hånd om problemet i kommende service packs til Windows og Office.

Kwon fortæller, at Microsoft afviste at udsende en opdatering, fordi "de underliggende årsager hører til i andre leverandørers produkter." Microsoft fortalte dog også Kwon, at virksomheden havde til hensigt at samarbejde med de leverandører, hvis software indeholder fejl.

I en e-mail til Computerworld i USA citerer Kwon en meddelelse, han modtog fra Microsoft:

"Med hensyn til de to specifikke sårbarheder, der identificeres i denne artikel, har Microsoft indvilget i at samarbejde med disse leverandører på vegne af forfatterne gennem MSVR-programmet (Microsoft Vulnerability Research)," skriver Microsoft.

"Da der kan opstå kompatibilitets-problemer med applikationer ved ændring af, hvordan 'Loadlibrary' og 'SetDllDirectory' fungerer aktuelt, har Microsoft til hensigt at håndtere det underliggende problem i en Service Pack eller næste version af Office-produkterne."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere