Artikel top billede

Arkitekturteam advarede imod Polsag-forsinkelse

Politiets ledelse blev advaret imod Polsag-forsinkelser fra dets eget arkitekturteam af flere omgange.

Ledelsen af det voldsomt forsinkede og fordyrede Polsag-projekt, der betyder, at politifolk indtaster anmeldelser manuelt i dag, var advaret om mulige forsinkelser.

Det skete af flere omgange af politiets eget Arkitekturteam.

I et notat fra 1. december 2007 fra Arkitekturteamet til styregruppen for Polsag fremgår det, at der i forbindelse med kontraktindgåelse med CSC blev lavet et bilag til kontrakten - en såkaldt masterplan for projektet.

"Rigspolitiets arkitekturteam gjorde allerede i maj 2007 opmærksom på at masterplanen ikke kunne stå alene, men skulle suppleres med en projektplan (gerne en for hvert spor), som på leverancenivau beskrev hvad der kom og hvornår og i hvilken kvalitet," skriver Arkitekturteamet i notatet, hvor teamets leder Peter Greifenstein står som afsender.

"Erfaringer fra lignende forløb har vist, at jo mere gennemsigtigt en plan er jo bedre basis for et konstrutkivt og proaktivt projektforløb," skriver teamet.

Gentagne rykkere

Af notatet fornemmer man også nogen frustration:

"Projektplaner er i nogen udstrækning sket i de funktionelle spor, men i skrivende stund fortat ikke effektueret på arkitektursporet, trods gentagne opfordringer og rykkere på såvel projektniveau som programniveau, senest ved møde med programledelse hos CSC ultimo september 2007," skriver teamet til Styregruppen.

Konsekvenserne kan blive uheldige, konkluderer politiets team i notatet.

"På SDD1 (et af projektets spor, red.), som indholdsmæssigt var forholdsvis simpel og dermed endnu til at overskue fik dette ikke den store betydning ud over en generel irritation over at flere af de leverancer som var anført i masterplanen ikke modsvareredes af i den virkelige verden."

Omkring et andet spor er man ude over irritation, vurderer Arkitekturteamet.

"På SDD2 er sagen mere alvorlig."

"Den manglende plan, tilfældige prioritering af arbejdsopgaver og manglende koordinering i forhold til funktionelle spor har medført at flere af de centrale datamodeller, som indgår i SDD2, ikke været behandlet i arkitektursporet, og er således ikke blevet trykprøvet før de er fremsendt."

"Men ikke nok med at datamodellerne ikke har været trykafprøvet af politiets arkitekter, de har tilsyneladende heller ikke været trykprøvet af Alliances (CSC og ScanJour, red.) egne arkiteker."

"Resultatet er, at flere af datamodellerne er udformet decideret uhensigtmæssigt (bl.a. Afgørelse), både i forhold til Allinancens egne løsningsmodel og i forhold til politiets krav om fleksibilitet og rapportering."

"Dette medfører stor risiko for enten tilbageløb og dermed forsinkelse, slækkelse af kvaliteten og dermed en for politiet ringere løsning eller i værste fald begge dele".

Projektet har siden måtte indkassere en stribe forsinkelse og er blevet dyrere end budgetteret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere