Artikel top billede

Ny telechef: Blind konkurrence skadelig for branchen

Kampen om forbrugernes gunst har skadet den danske telebranches omdømme, mener den danske teleindustris nye topchef, Jakob Willer, der tiltræder i dag.

Læs også: I dag får den danske telebranche ny direktør.

Forbrugerstyrelsens popularitetsundersøgelse, hvor telebranchen igen scorer de laveste pladser i troværdighed, er kedelig læsning for Telekommunikations-industriens nye direktør, 39-årige Jakob Willer, der tiltræder i dag.

"Grunden til, at teleindustrien kommer så skidt ud, er, at konkurrencen har udviklet sig, som den har. Branchen har kæmpet med næb og klør om kunderne og trafikken, og midt i kampen har man glemt at yde ordentlig service og sikre gennemsigtighed. Branchen er mere opmærksom på det problem i dag, men det er selvfølgelig noget, vi skal arbejde på at gøre noget ved," siger han.

Han mener, at pressen ofte er meget hurtigt ude, hvis der er en sag med et teleselskab, der har høje gebyrer.

"Det bliver hurtigt gjort til et brancheproblem, hvor det egentlig kun handler om det enkelte selskab. Det er forkert, når majoriteten af selskaberne faktisk opfører sig pænt," siger Jakob Willer.

Han mener desuden, at vi skal begynde at sige højt til hinanden, at det er ok at tjene pgne.

"Det er ligesom om, at det er blevet forbudt for den danske telesektor at tjene penge. Men når man investerer næsten 10 milliarder kroner om året, skal der også være udsigt til at få dem forrentet, og det kræver stabile politiske sigtelinjer og rammevilkår," mener han.

Vil have nyt teleforlig

Den anden store opgave, som han håber at få lejlighed til at arbejde med, er et nyt teleforlig.

"Vi skal gentænke det teleforlig, der ligger i dag. Det er tudsegammelt, og ingen politikere kan for alvor huske, hvad der står i det, og ingen har i dag et ejerskab til det forlig."

Det kan meget vel blive Jakob Willers første telepolitiske svendestykke, hvis videnskabsministeren spiller et nyt teleforlig på banen.

"Det vil være en højt prioriteret opgave, hvis der bliver taget hul på det. Det ville være et supergodt signal til industrien at give nye pejlemærker for regulering og politik, som kan give teleindustrien sikkerhed for de investeringer, den skal foretage," siger Jakob Willer.

Læs også: I dag får den danske telebranche ny direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere