Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

200.000 YouSee-kunder står til at blive opsagt

Et hav af antenneforeninger bliver nødt til at opsige deres aftaler med YouSee, ellers bliver de tvunget til at åbne deres net for andre udbydere, vurderer antenne-landsformand.

Det får nu konsekvenser for en lang række af landets antenneforeninger, at TDC-kabelselskabet YouSee forleden tabte en ankesag.

IT- og Telestyrelsen kræver, at TDC åbner sit YouSee-kabelnet op for fremmede bredbåndsudbydere. Og det rammer også de private antenneforeninger, der har aftaler med YouSee om at levere både tv og bredbånd.

Landsformanden for Forenede Danske Antenneanlæg (FDA), Poul Juul, mener, at antenneforeningerne nu bliver nødt til at reagere.

"Vi må konstatere, at det nu bliver en realitet, at hvis antenneforeningerne har overladt driften af deres kabel-tv-net til YouSee, så bliver de reguleret på samme måde som YouSee, og det er vi bestemt ikke interesseret i," siger Poul Juul til Computerworld.

FDA repræsenterer 326 brugerejede antenneforeninger, som har cirka 320.000 husstande tilkoblet.

"Vi vil i første omgang indbyde antenneforeningerne til et møde, hvor vi drøfter det, og der bliver min anbefaling nok, at vi opsiger aftalerne og får lavet nogle nye kontrakter," siger han.

I de nye kontakter skal tv og radio være adskilt fra bredbånd, så det bliver forskellige aftaler, forklarer han.  

Ønsker selv at bestemme 
Poul Juul vurderer, at mellem 150.000 og 200.000 af disse husstande er omfattet af reguleringen.

"Hvis det står i kontrakten, at YouSee råder over vores net, så er vi omfattet af reguleringen. Men råder YouSee ikke over nettet, så er vi ikke omfattet," siger han.

Hvorfor ønsker I ikke at blive omfattet af reguleringen?

"Vi ønsker, at vi på vores generalforsamlinger i antenneforeningerne selv kan bestemme, hvem der er vores internetleverandør i vores net. Der er jo ikke andre net, der bliver reguleret tilsvarende," fortæller landsformanden.

Sag ender måske for domstol

Poul Juul tilføjer, at IT- og Telestyrelsen også inddrager frekvensblokke i 800 megahertz-frekvensbåndet, der bliver brugt til tv. De frekvenser skal fremover bruges til mobilt bredbånd.

"Hvis der skal flere operatører ind på vores net, så hugger det for mange af de frekvensressourcer, vi har til rådighed," forklarer han.

FDA-formanden understreger over for Computerworld, at han ikke ønsker at opsige aftalen, fordi samarbejdet med YouSee har været dårligt.

"Vi er i øvrigt godt tilfredse med samarbejdet med YouSee," lyder det.

Tabte anke - overvejer domstol

TDC og YouSee mener, at privatejede antenneforeninger ikke bør omfattes af den afgørelsen, som IT- og Telestyrelsen traf i december sidste år.

Derfor ankede TDC og YouSee afgørelsen, men den blev afvist af Teleklagenævnet i mandags.

"Jeg vil gerne anerkende, at TDC og YouSee har slidt hårdt for at holde antenneforeningerne fri af den her regulering, og det vil vi da gerne kvittere for," siger Poul Juul.

YouSees pressechef, Ib Konrad Jensen, fortalte torsdag til Computerworld, at selskabet overvejer at føre sagen videre til en domstol.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere