Artikel top billede

Grafikprocessorens storhedstid er forbi

På JAOO viste Henrik Wann Jensen eksempler på, hvordan grafiksoftwaren også kan spotte sygdomme og levere yoghurt, der smager bedre.

Læs også: Svær opgave: Få software til at simulere lys-indfald.

Grafikprocessorens storhedstid er forbi.

Selvom det kommer fra en mand, som har brugt sit voksne liv på at arbejde med algoritmer og software til grafikbehandling og oven i købet vundet en Oscar for det, så behøver det ikke være en klagesang.

På Musikhusets store scene i Århus lyder det på ingen måde som en beklagelse, men blot som en konstatering fra Henrik Wann Jensen.

Han åbnede mandag 2010-udgaven af JAOO-konferencen, der frem til torsdag samler mere end 1.300 softwareudviklere i Århus.

Udsigt til fusion

"Vi har fra både Intel og AMD klart fået stillet i udsigt, at fusionen mellem GPU (grafikprocessor) og CPU (computerprocessor) rykker nærmere. Det tror jeg er godt, for de 95 procent af brugerne, som ikke behøver at have de enorme grafiske kræfter, som findes i dagens GPU-er."

Henrik Wann Jensen er professor på University of California i San Diego.

Men han har også del i virksomheden Luxion, der opererer fra væksthuset Incuba på Katrinebjerg i Århus. Det er en virksomhed, der udvikler og sælger grafikprogrammet KeyShot.

Han peger på, at der blandt leverandørerne af grafikprocessorer også er den omvendte forklaring, nemlig at grafikprocessoren vil vinde terræn.

I den optik vil meget mere databehandling blive afviklet via grafikprocessoren.  

Men umiddelbart mener Henrik Wann Jensen, at det er chipkæmpernes retning, der kommer til at dominere.

Set fra hans stol handler det først og fremmest også om, at avancerede muligheder i grafiksoftware bliver tilgængelig for langt flere brugere, så de kan gøre gavn på nye måder.

Læs også: Svær opgave: Få software til at simulere lys-indfald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere