Artikel top billede

Apps afgør om Windows Phone 7 er et flop eller ej

ComputerViews: Smart design og tæt integration er blevet standard for den gode smartphone. Det er mængden og kvaliteten af applikationerne, der afgør, om en smartphone flopper.

Læs også: Danskerne får en skrabet Windows Phone 7

ComputerViews: Microsofts længe ventede styresystem til smartphones, Windows Phone 7 - som netop er blevet lanceret - kan meget vel være Microsofts sidste chance i kampen om at blive en relevant spiller på det vildt voksende marked for smartphones.
 
Microsoft har arbejdet på det nye system i et par år og har forsøgt at tænke nye tanker, nyt design og en helt ny opbygning, som skal differentiere Windows Phone 7 fra de ret identiske rivaler fra Google og Apple. 
 
Meget tyder dog på, at det er en helt anden ting, der kan blive afgørende for det nye styresystems succes - nemlig mængden og kvaliteten af apps skabt af eksterne udviklere.
 
Udviklere skal motiveres
Ingen er længere i tvivl om, at en stor del af iPhonens store succes i dag skyldes den meget omfattende App Store, der er proppet med mange tusinder prisbillige apps udviklet af tredjeparts-udviklere, der hver især øjner en chance for at få et hit og tjene mange penge.
 
Ideen med at invitere eksterne udviklere indenfor har klare fordele for system-producenten: Dels vil det aldeles umuligt for et selskabs udviklingsafdeling at få så mange ideer (og kunne producere det samme) som mange tusinder eksterne udviklere, dels er det muligt at tilrette de enkelte apps til lokale forhold.
 
Ideen har Microsoft selv i mange år med stor succes bygget sit partnerøkosystem op omkring, så tanken er langt fra fremmed for det store Seattle-selskab.
 
At apps'ene er vitale understreges af, at trængte Nokias manglende succes på smartphone-markedet sammenkædes direkte med Nokias pendant til Apples App Store: Ovi Store.
 
Ovi Store indeholder i dag omkring 13.000 applikationer, mens Apples App Store indeholder 250.000 applikationer. Der er med andre ord langt mere at komme efter på hylderne i Apples butik.

Fordelen for Microsoft er, at selskabet i dag har et meget stort, udviklingsorienteret og forretningsorienteret partnerøkosystem, der rummer enorme ressourcer, hvis først det kan tændes på apps-tanken.

Microsofts egen skyld

At Microsoft er kommet så langt bagud, er på mange måder selskabets egen skyld.

Selskabets topchef, Steve Ballmer, erkendte i sommer åbent, at Microsoft kort og godt har misset en hel udviklingscyklus på markedet for styresystemer til touchbaserede smartphones.
 
Ingen på det hastigt udviklende softwaremarked kan misse en hel udviklingscyklus og stadig være relevant.

Det ved alle hos Microsoft, hvor erkendelsen af, at selskabet er stort set ude af markedet, er klar.
 
Nu satser Microsoft hestene, køerne og den halve gård på Windows Phone 7, som atter skal bringe Microsoft ind på det marked, hvor de frembrusende rivaler - Google med Android og Apple med iPhone - for længst har manifesteret sig som de facto-standarderne og klart markedsledende. 
 
Microsoft var ellers blandt de første til at lancere (partner-producerede) smartphones baseret på touchskærme.

Det skete i 2003 med det første Windows Mobile-system.
 
Problemet for Microsoft har på mange måder været, at selskabet for sent forstod vigtigheden af, at forbrugerne vil have, at deres smartphone er lækker, anvendelig og god til både arbejde og privat underholdning - ikke mindst sociale tjenester og internet-brug.
 
Microsoft hovedfokus har tidligere ligget på erhvervsbrug, og den nye Windows Phone 7 har da også fortsat et ben i denne lejr med dens tætte integration med vigtige erhvervsapplikationer som Office Mobile - herunder Outlook, Word og Powerpoint.
 
Opbygningen består af såkaldte 'hubs'. Det kan du læse mere om her. 
 
Designet er imidlertid ikke det, der trækker læsset for en smartphone i dag. Den skal være lækker, fungere og være nem at gå til. 

Men anvendeligheden, fleksibiliteten og den personlige tilretning skal skabes af de eksterne udviklere, der leverer apps. Der altså dermed på mange måder kommer til at afgøre, om Windows Phone 7 bliver et flop eller ej. 

Læs også: Danskerne får en skrabet Windows Phone 7




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere