HTC Magic og Android er en nydelse

Med HTC Magic får man en avanceret og enkel telefon, der er lige så fleksibel, som den er flot. Mød telefonen her.

HTC Magic og Android en en nydelse

Min første tanke var: Skal denne lille pjevs kunne konkurrere med Apples iPhone?

Det er den da alt for lille til. Med sit plastikhylster med børstet stål på siderne fremstår telefonen ydmyg og elegant, men ydmygheden bringes til skamme i test, for telefonen er meget kraftfuld, og helt sikkert en værdig konkurrent til iPhone.

Med bævende hænder startede jeg telefonen op, og fra første færd spurgte den om mit Google-login. Jeg loggede ind, og telefonen synkroniserede straks min mail og kalender. Men da jeg helst ville køre WiFi i stedet for 3G, satte jeg den til at finde trådløse netværk. Det var utrolig let. Jeg skannede blot efter netværk, fandt mit, indtastede min kode, og så var jeg online.

Installation af programmer foregår via et lille program, som hedder Market. I Market kan man finde programmer ud fra kategorier eller selvfølgelig bruge søgningen.

Søgningen er selvfølgelig et gennemgående træk i telefonen, da det jo er Google, som er hjernen bag Android. Distributionen af programmer via Market er bygget smart op. Brugerne har mulighed for at vurdere de programmer, de har haft installeret på sin telefon. På den måde, så får man relevanskriterier ud fra en brugerstyret tankegang.

Man kan vælge at se programmerne prioriteret efter, hvor gode vurderinger de har fået. Brugere af iPhone vil genkende funktionen - og den virker som sagt.
Hvis du støder på et program, som du mistænker for at være malware, så kan du desuden rapportere det til Google direkte fra din telefon.

Market fungerer helt smertefrit og er meget let tilgængeligt. Ét tryk, og så er programmet installeret og klar til brug. Der er visse folk, der har udtalt, at mængden af programmer er for beskedent, og at det er besværligt at installere dem. Jeg ved ikke, hvor de har deres information fra, men det kan i hvert fald ikke være fra førstehåndsindtryk.

En stærkt vanedannende telefon

Efter at have undervurderet denne lille kæmpe, så var var den svær at lægge fra sig. Det er lidt ligesom med en Chumby, man kan hele tiden finde nye sjove widgets til den.

Nogle af programmerne er stærkt vanedannende. Og man vender tit tilbage til dem. Der er selvfølgelig de traditionelle programmer, som man bare skal lege med, når man har fem minutter.

Der er dog også nogle, som rager op over de andre. For eksempel Sky Map, som altid viser de stjernebilleder, man kan se, den vej man peger telefonen. imeem Mobile, som er en Pandora-lignende tjeneste (dog uden at være forbeholdt de amerikanske brugere), hvor man kan streame musik gratis og blive introduceret til ny musik, som minder om det, man godt kan lide. Shop savvy, som laver et opslag på nettet efter de billigste priser på baggrund af et foto, man tager af en stregkode. Mystique chapter 1 Featus et first-person gyserspil á la det klassiske Alone in the Dark.

Gedigent hardware

HTC's hardware virker meget godt. Det er selvfølgelig en touchscreen og bevægelses-sensor i telefonen. Den svært ridsbare glasskærm er lækker at bruge, men det kræver lidt tilvænning at anvende QWERTY-tastaturet. Kameraet er ikke særlig godt. Specielt ved indendørs brug, da blitzen er sparet væk.

Kameraet kunne jeg derfor snildt have været foruden. Dog udtaget, når jeg skal bruge det til nogle af alle de sjove programmer. Batteritiden er også godkendt, for selvom man bruger WiFi meget og konstant leger med telefonen, så kan den holde strøm i et par døgn.

Telefonen ligger lidt dårligt til øret, men jeg tror, det er en vanesag. HTC'en skal ligge lidt højere på øret, end man normalt ville lægge en telefon. Det er et meget lille kritikpunkt, og egentlig bare taget med for at sætte fokus på, at træerne ikke vokser ind i himlen (men det er tæt på).

Jeg er stor tilhænger af det minimalistiske design, som HTC har valgt, men der er givetvis nogle, som ville sætte pris på flere knapper, drejehjul og andet godt. Jeg synes, det er passende, og det bidrager til det rolige og æstetiske udtryk, som telefonen har.

Fantastisk software

Android er udviklet af Open Handset Alliance og bygger på Linux-kernelen. Open Handset Alliance tæller nogle af verdens største mobil-producenter og udbydere samt hardware og software producenter. Det er en magtfuld alliance, og det kan man mærke i brugergrænsefladen. Android er simpelthen en fornøjelse at lege med.

Android er også open source, hvilket betyder, at alle kan udvikle videre på det og tage styresystemet i andre retninger. Jeg synes om tanken, at noget som er tiltænkt for masserne også er åbent for masserne. Jeg er overbevist om, at Androids åbenhed er en stor del af den succes, som det vil opnå.

YouTube byder på alverdens videoer med Android "in action", men det skal egentlig bare prøves, for det er utrolig intuitivt, og det er sjældent man tænker: "Hvorfor Søren har de gjort sådan?".

Konklusion og et problem

HTC Magic er en fantastisk telefon. Spørgsmålet er, om det er HTC's skyld eller Androids skyld. Jeg tror, at det er et sted midt imellem. Der er ingen tvivl om, at Open Handset Alliance har lavet et fantastisk styresystem, som på mange måder minder om iPhonens, og på flere punkter faktisk er bedre. HTC'ens design passer godt til Android, fordi HTC'en har et æstetisk ydre, som ikke forstyrrer oplevelsen af brugergrænsefladen.

Mit største problem er, at jeg skal aflevere denne telefon tilbage. Det har jeg dybest set ikke lyst til. I løbet af meget kort tid er den blevet en trofast følgesvend. Og udsalgsprisen på omkring 3.500 kroner er lidt over mit budget, og efter min mening for meget for en telefon.
Hvis telefonen havde været billigere, ville den havde ramt en klokkeklar sekser. Nu må den nøjes med karakteren fem, men det skyldes udelukkende den noget høje pris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere