Dansk statsstøtte til Microsoft

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 6. januar 2006.


Microsoft Business Solutions (MBS), det tidligere Navision, får nu danske forskningskroner i ryggen.
Højteknologifonden har tildelt 12,8 millioner kroner til et projekt, hvor MBS i samarbejde med blandt andre Copenhagen Business School skal udvikle tredjegenerations-forretningssystemer over de næste tre år. Det vækker overraskelse hos konkurrenten Oracle, som helt åbenlyst står for skud, hvis Microsoft skal vinde markedsandele på ERP.
Direktør for Højteknologifonden Carsten Gaarn-Larsen finder det ganske naturligt, at en del af fondens midler går til en satsning på ERP-området.
- Danmark har en styrkeposition på det her område med udgangspunkt i det tidligere Navision. Det er meget positivt, at Microsoft har valgt at skubbe yderligere til den udvikling i samarbejde med folk fra danske universiteter, siger han.
For Niels-Bjørn Andersen fra Copenhagen Business School er det også et spørgsmål om danske arbejdspladser og dansk udvikling.
- Alle lande konkurrerer om virksomheders gunst, og i dette tilfælde handler det blandt andet om, hvorvidt vi kan gøre nogle folk i en udviklingsafdeling i Vedbæk gode nok til at konkurrere mod nogle meget store udviklingsafdelinger i Indien, siger Niels Bjørn Andersen.
Planen med projektet er at finde ned til nogle grundsten i opbygningen af ERP-produkterne, der kan udnyttes globalt.
I MBS' udviklingsafdeling i Vedbæk understreger Niels Bo Tejlgaard, at resultatet af projektet vil være offentlig tilgængeligt, men erkender, at der vil være en fordel i at have fulgt arbejdet fra tætteste hold, hvis man når til et punkt, hvor der kan udvikles produkter fra forskningen.
Hele projektets økonomiske ramme er på 32 millioner, hvoraf Microsoft betaler 11 millioner kroner, og de fire universiteter i projektet betaler resten. Det er Copenhagen Business School, Københavns Universitet, ESADE i Spanien og SAID Business School i Storbritannien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere