Nu får dit kamera indbygget projektor

De små kompaktkameraer har længe været i stand til at skyde video, og nu kan de også bruges som projektor. Se Nikons nyeste Coolpix-model der sender dine fotos og levende billeder op på væggen.

Vi har tidligere set spæde forsøg på at integrere projektorer i mobiltelefoner, og nu er det så kompaktkameraets tur til at smide dine fotos og video op på nærmeste væg.

Det er Nikon, som har haft held til at mase projektoren ind i sin nyeste Coolpix-model, der går under navnet S1000pj.

Kameraet virker ellers normalt på overfladen, og det kan skyde fotos i en opløsning på 12 megapixel.

Nikon S1000pj har fem gange optisk zoom, og LCD-skærmen er 2,7 tommer.

Alt i alt ser specifikationerne ud til at matche konkurrerende modeller - lige indtil, der kigges på projektor-delen.

Ifølge de officielle specifikationer - som du kan se her - kan S1000pj nemlig smide fotos og levende billeder op på en væg, hvis kameraet er placeret mellem 26 centimeter og to meter derfra. Kameraet kan angiveligt bruges som projektor i en time, før batteriet går dødt. Der medfølger fjernbetjening og projektorfod med Nikons nye Coolpix-model.

Desværre er kameraet ikke i stand til at optage HD-video, og i stedet må S1000pj nøjes med en mere beskeden 640 x 480-pixel VGA-opløsning.

Selve billedet kan dog indstilles til at være mellem fem og 40 tommer. Det er altså muligt at få vist fotos og video på væggen, der har samme størrelse som din fladskærm.

Men ser det godt ud, og kan det bruges til noget? Det spørgsmål bliver først besvaret, når Nikon er klar med testmodel, som vi håber at få fingre i snarest.

Nikon S1000pj er ude i butikkerne den 17. september 2009, og prisen er 3.395 kroner.

Du kan læse mere om kameraet hos Nikon.dk.

Her er en japansk - og nok lidt ufrivillig morsom - reklamefilm, hvor kameraets funktioner vises:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere