Købmanden i tænkeboks

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 2. juni 2006.


To ting taler for at indføre ubemandede kasser, mener købmand Lis Sass. Dels vil mange kunder synes om tilbuddet, når der er kø ved kassen, og dels er der udsigt til en generel personalemangel i detailhandelen.
- Hvis jeg kan få teknologien til at tjene sig ind på to til fire år, er jeg interesseret, men det skal virke godt, og det må ikke være nødvendigt med et større kontrolapparat for at hindre svind, siger Lis Sass.
Lis Sass er uddannet cand. psych, men hun er også af købmandsslægt, og siden 1993 har hun stået i spidsen for kæden Strandberg Supermarked. Hun har i alt 340 medarbejdere fordelt på tre store butikker - to i Roskilde og en i Holbæk - og kæden har specialiseret sig i fødevarer med et sortiment, der er både bredt og dybt.
Under et besøg i New York-området har hun selv prøvet selvbetjeningen ved de ubemandede kasser.
- Det gik ikke glat. Tilmed synes der at være lige så mange hjælpere, som hvis kasserne havde været bemandede, fortæller Lis Sass. Hun tror, at det falder på plads efterhånden, men der vil altid være visse varer med eller uden stregkoder, som vil volde problemer.

Lis Sass er overbevist om, at den kæde, der rykker først i Danmark, får en konkurrencemæssig fordel.
- Om ikke andet får man den store opmærksomhed, der er knyttet til at være den første med teknologi. Bare tænk på, hvor meget omtale ISO fik i forbindelse med indførelse af håndscannerne og netbutikken, siger hun.
- Men det vil være rart, hvis andre først får taget sig af børnesygdommene. Det er en af årsagerne til, at vi sidder og venter på hinanden, siger Lis Sass.

Billedtekst:
profeti?-Det bliver i supermarkedet som i lufthavnen. Selv jeg, der ikke er så meget til teknologi, går nu hen til check-in-automaten, men tilvænning tager tid, siger købmand Lis Sass, der står bag kæden Strandberg Supermarked.

OriginalModTime: 01-06-2006 14:04:36




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere