Et smart kamera til selvportrætter

Nu kan du være 100 procent sikker på at tage et ordentligt selvportræt, mens du holder kameraet ud i strakt arm. Hvordan? Det handler om dobbelte skærme på kameraet. Se narcissistens nye favoritkamera her.

BERLIN - IFA: Vi tager billeder som aldrig før, og mange folk tager mange billeder af dem selv.

Kig på Facebook eller hvilket som helst andet socialt netværk, hvor det er tydeligt, at mobilen eller kompaktkameraet er holdt ud i strakt arm og har foreviget ejermanden.

Det kan dog være en svær disciplin, og det resulterer i mange kiksede fotos.

I stedet for at tage billedet om, har Samsung fundet på en løsning med kameraet ST550: Skærm både foran og bagved kameraet.

Det betyder, at når du vender kameraet om for at tage et billede af sig selv, kan du få en 1,5 tommer LCD-skærm frem ved siden af objektivet.

I den kan du se, hvad der er i fokus, og om du har beskåret fotoet korrekt. Det må være noget nær det perfekte kamera for narcissister.

Det smarte ved skærmen foran på kameraet er, at den ikke er til at se, når der tages fotos normalt. Den går simpelthen i ét med designet.

Du kan dog få ting frem på skærmen, selv om du ikke tager billeder af dig selv. Hvis du tager fotos af børn, kan du få billedet af en klovn frem. Så må vi håbe at ungerne smiler og ikke råber: Hold op, hvor du barnlig, far!

Vi fik en kort præsentation af Samsung ST550 på IFA-messen i Berlin, og umiddelbart virker kameraet som en sjov gimmick.

Det havde også en interessant brugergrænseflade med bevægelsesstyring, og LCD-skærmen på bagsiden var behagelig stor med 3,5 tommer, og så var den trykfølsom.

Men det er nok mest et kamera for superbrugere af sociale netværkstjenester som Facebook og Flickr - og mon ikke det kunne gå hen og blive favoritgaven ved forårets konfirmationer?

De færdige fotos ender i en opløsning på 12 megapixels, og kameraet kommer i flere farver, blandt andet sort.

Samsung ST550 er ude i butikkerne i løbet af september, og prisen er 2.199 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere