Boliga frygter ikke konkurrencen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. september 2007.


Hos netportalen Boliga.dk frygter direktør Bo Blangstrup umiddelbart ikke, hvad ejendomsmæglerne kan finde på i forsøget på at stække søgemekanismen på deres hjemmeside boligsiden.dk.
"Ejendomsmæglerne har det problem, at de aldrig nogensinde vil få hele udbuddet af med, da de ikke har de uafhængige og småmæglerne med i deres søgninger. Vi vil have alle boliger med. Der er vores styrke," siger Bo Blangstrup.
Han er overrasket over den, især negative, opmærksomhed, boliga.dk har fået fra ejendomsmæglerbranchen, siden hobbyprojektet lagde fra land for under et år siden.
Ideen var den simple, at indlæse data om boliger til salg fra ejendomsmæglernes fælles hjemmeside boligsiden.dk og så kombinere dem med en visning af boligens beliggenhed på Google Earth.
Der var også en mulighed for at lave fritekstsøgninger så man for eksempel kunne få vist en liste med alle boliger med havudsigt eller andre oplysninger fra ejendomsmæglernes beskrivelser.
Men det, der for alvor fik ejendomsmæglerne op af stolen, var at boliga.dk begyndte at vise, om de enkelte boliger var blevet sat ned i pris, og hvor lang tid de havde været til salg.
"Så lukkede boligsiden.dk for datatræk med en IP-begrænsning. Den samme IP-adresse kunne ikke lave mere end 200 søgninger på boligsiden.dk," siger Bo Blangstrup.
For vicedirektør Thomas Torp i Dansk Ejendomsmæglerforening, der driver boligsiden.dk, er der ingen tvivl om sagen.
"Vi forsøger at blokere boliga.dk. Vi mener, at de data, der er skabt af ejendomsmægleren tilhører dem og boligsælgeren. Så vi bryder os ikke om, at andre stjæler dem for at skabe trafik til deres egne sider," siger Thomas Torp.
Selv om ejendomsmæglerne mener, at boliga.dk fangst af data kan være ulovlig, har de ikke tænkt sig at gå rettens vej. De satser i stedet på at blokere for datatræk.
Foreløbig generer det dog ikke boliga.dk synderligt, fortæller Bo Blangstrup.
"Vi arbejder på en ny crawler, som henter data direkte ude hos de enkelte ejendomsmæglere," siger Bo Blangstrup, der kun er blevet styrket i troen på, at de har fat i noget rigtigt.
"Vi er oppe på seks millioner sidevisninger om måneden, og det giver blod på tanden. Så når vi er færdige med Danmark, vil vi se, om vi kan lave et lignende koncept i udlandet," siger han.
Til sammenligning har boligsiden.dk 10 millioner emnevisninger om måneden. I sommeren 2007 købte Euroinvestor sig ind i Boliga og sidder nu på 51 procent af ejerskabet.

OriginalModTime: 27-09-2007 13:56:31




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere