Artikel top billede

Michael Dell: Her er hemmeligheden bag de fede tider

Reportage fra Cannes: Det engang så homogene it-landskab er i vildt opbrud. Alt skal kunne lade sig gøre overalt på alle apparater. Se her, hvordan Michael Dell vil tackle den udfordring.

Cannes, Frankrig: Selfmade-bosserne for nogle af it-branchens store succes-selskaber har det med at sole sig åbentlyst i rollen som superstjerner, hvis mindste ord og handlinger bliver fulgt og vejet af store skarer af branchefolk, konkurrenter og erhvervsfolk.

Tag Steve Jobs, Bill Gates, Larry Ellison, Steve Ballmer.

Alle er de rejsende strateger i store ord og store budskaber på de helt store konferencer og venues, og deres ord har ofte impact på hele branchen. Og de elsker det.

Superiværksætter - men ikke superstar

Og så er der Michael Dell, der på alle måder matcher Steve Jobs, Bill Gates og Larry Ellison som super-iværksætter og grundlægger af et selskab, der gennem årene er blevet til en multimilliard-dollar virksomhed. Og gjort ham stinkende rig.

I modsætning til de øvrige d'herrer har Michael Dell imidlertid aldrig foldet sig ud som talende superstar-strateg-guru bag keynote-mikrofonerne på de store konference-scener.

Åbentlyst føler han sig i stedet bedre hjemme bag murene på den 100.000 mand store virksomhed, som han har skabt.

Onsdag dukkede han dog smilende og afdæmpet op på scenen i konferencecentreret Palais de Festival i sydfranske Cannes til Gartners ITXpo 2010 til en afslappet snak om både Dell, Michael Dell og selskabets fremtid.

At Michael Dell ikke er en cirkushest blev understreget af, at det var analysehuset Gartner - og ikke Michael Dell - der pegede på den store forandring, som Dell har gennemgået i de seneste år.

Her har selskabet ændret fokus fra pc'er og hardware til nu mere at lægge betydelig vægt på at være et løsningshus og et serviceselskab - og det i et omfang, så Gartner faktisk taler om to selskaber: Old Dell og New Dell.

New Dell på rigtig kurs

Og 'New Dell' er ifølge Michael Dell på rigtig kurs.

Selskabets omsætning vokser, bedyrer han, og vil runde 60 milliarder dollar i år, fordi "virksomheder i hele verden kan se den værdi, som vi kan levere," som Michael Dell siger med en slidt kliche (du kan læse om bullshit bingo her).

I den nye verden gælder det om at favne bredt, og det er også en del af 'New Dell'.

For it-markedet er i vildt opbrud. Slut er for længst den tid, hvor hardware var hardware, software var fra Microsoft og services var fra IBM.

Alle skal levere alt


I dag skal alle levere alt i et fragmenteret marked i opbrud.

Hardware er både stationære og bærbare pc'er, netbooks, telefoner, smartphones, tavle-pc'er - og software til at styre hver enkelt. Og service smelter sammen med det hele.

"Den traditionelle pc-forretning er under voldsom forandring, og det er noget, som vi ser meget tydeligt. Det meste af vores dækningsbidrag kommer i dag fra software-, service-, storage- og server-forretningerne - ikke fra pc-forretningen," lyder det fra Michael Dell.

Men det er bare i dag.

Den næste bølge i opbruds-udviklingen er allerede undervejs, og her gælder det om at være med, hvis man ikke skal smides bag af dansen - en ting, som Dell tidligere har lært på den hårde måde. Det kan du læse mere om her.

I den nye udvikling er cloud computing, virtualisering, mobilitet og social software helt afgørende, mener han.

"De store forandringer vil komme i den måde, som vi får fat i data på. Vi ser en udvikling, hvor åbne og automatiserede måder at tilgå data på vinder frem. Det er noget, der vil presse virksomhederne til at ændre fokus. Vi skal med de nye datacentre kunne give adgang til alt anytime," siger Michael Del.

Netop åbenheden er vejen frem for Dell.

Selskabets apparater skal være åbne og tilgængelige for stort set det meste. Det gælder naturligt nok ikke mindst de mobile apparater, der kommer til at tegne fremtidens pc-udvikling.

"Kunderne vil have, at deres apparater kan integrere. I Dell vil vi have flere operatører, flere apparater og flere løsninger. Vi skal have en helt åben approach," siger Michael Dell.

Truslen fra Apple

Apple skabte med iPhonen et gennembrud for hele smartphonemarkedet.

Men i dag er bøtten vendt, mener Michael Dell, hvis selskab producerer eller er på vej til at producere smartphones til både Windows Phone 7 og Android - men ikke til Apples styresystemer.

"Det er fascinerende, at Android faktisk ser ud til at slå iPhone så kort tid efter, at iPhonen kom på gaden. Sådan er det bare. Har du succes med noget, vil verden altid rotte sig sammen mod dig," siger Michael Dell.

"Og så er det altid godt at have et valg som forbruger. Er I ikke enige?," sagde han til forsamlingen af CIO'er fra hele Europa med henvisning til iPhonens lukkede natur.

"I dag ønsker kunderne ikke at købe alt fra en enkelt leverandør. Og vi indtager den praktiske position: Vi vil give plads til alle seriøse producenters løsninger - også vores konkurrenters," siger Michael Dell.

Michael Dell ser i øvrigt en fremtid, hvor Dell rykker mere ind på sikkerhedsområdet, som han uden tøven udnævner til den største udfordring for alle it-chefer i verden lige nu.

Til gengæld vil Dell holde fingrene langt væk fra apps og indhold til mobilen.

Men selskabet ser en stor fremtid inden for private cloud - altså som udbyder af løsninger til lukkede cloud-systemer, som eksempelvis store virksomheder kan have gavn af.

"Men man vil ikke se os på markedet for public cloud (cloud-løsninger, hvor alverdens løsninger og data kører i store datacentre. Red). Disse løsninger vil vi kun levere teknologien og infrastrukturen til," siger Michael Dell.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere