Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Så mange millioner kroner koster NemID-projektet

Det store prestige-projekt er ikke gratis. Læs om udgifterne og om hvem, der betaler for løsningen.

871 millioner kroner. Så meget koster det at udvikle og holde NemID-projektet kørende de næste fem år.

Det fremgår af et bilag til den aftale, staten har indgået med DanID, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Du kan læse mere om NemID-projektet her.

Finansieringen af de 871 millioner kroner ligger også klar og er fordelt mellem staten, private firmaer og bankerne, der overtog løsningen efter TDC.

"Udgangspunktet for DanID's forretninger er, at halvdelen kommer fra bankerne, 25 procent fra det offentlige og 25 procent fra private virksomheder," fortæller centerleder Palle H. Sørensen fra IT- og Telestyrelsen (ITST).

Han pointerer, at der er tale om budgettal fra kontrakten. Første gang, ITST får indblik i DanID's faktuelle regnskab, er i foråret 2011.

Udgiftsposter

Af bilaget til aftalen mellem DanID og staten fremgår det også, hvordan udgiftsposterne i budgettet fordeler sig.

Den største post på 359 millioner kroner er "infrastruktur, personale og administration".

Den næststørste post på 265 millioner kroner er til "OTP, platform og enheder".

Denne post dækker over både "udvikling og drift af softwareløsningen, hardwareplatforme samt administration og udsendelse af nøglekort, og hvad der ellers skal til for at få autentifikations-infrastrukturen til at fungere," oplyser IT og Telestyrelsen.

Dernæst kommer posten "support" på 107 millioner kroner, og så er der afsat 50 millioner til "Central signaturserver" og 54 millioner til "Korttidscertifikater" (et rent bankanliggende, som IT- og Telestyrelsen ikke vil udtale sig nærmere om, red.).

Den mindste post på 16 millioner kroner går til "ITST specifikt", der af ITST selv beskrives som "udvikling og drift af PID/RID-tjenesten (omsætter certifikat til cpr-nr. for offentlige myndigheder, red.), udvikling og drift af nemid.nu, udvikling og drift af sikker e-post samt forskellige ydelser vedrørende risikoanalyser, statistik mv."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere