Artikel top billede

Smugkig på Intels næste store pc-platform

Intel ventes ikke at afsløre sin næste store processor-arkitektur, Sandy Bridge, før næste år, men det har ikke forhindret enkelte producenter i at løfte på sløret for detaljer om kommende bundkort. Få et smugkig her og se, hvad du kan glæde dig til.

Smugkig på Intels næste store pc-platform

Intel ventes ikke at lancere sine kommende Core-processorer kendt som Sandy Bridge før næste år, men Asus og Gigabyte har alligevel valgt at løfte forsigtigt på låget for en kavalkade af kommende bundkort baseret på Intels P67- og H67-chipsæt - og dermed også LGA1155-soklen.

P67 er valget til de mest krævende brugere, mens H67 typisk er et mere prisbevidst valg.

Vi har tidligere skrevet om de kommende processorer fra Intel, der kendes under kodenavnet Sandy Bridge, og som ventes at fortsætte den velkendte Core i3-, i5- og i7-navngivning.

Bag de velkendte navne dunker dog en ny arkitektur, og især grafikdelen lover potent ydelse, fordi den nu er en del af kernen sammen med hovedprocessoren og hukommelsescontrolleren. Læs mere her.

Vink farvel til den gamle BIOS

Noget af det mest interessante ved Asus' implementering af chipsættet er, at den gråhårede og gammeldags BIOS er blevet lagt i graven til fordel for UEFI (Unified Extensible Firmware Interface).

UEFI forvandler kækt hele BIOS'en, så du fremover vil kunne benytte musen, når du ændrer indstillinger på din pc. Samtidig er det samlede visuelle indtryk væsentligt mere lækkert.

Vi kan også slå fast, at der er et væld af USB- og SATA 3.0-tilslutninger, og Asus medleverer sågar ekstraudstyr til din computers frontpanel, så du også kan få hurtigere tilslutninger lige ved hånden, hvis dit kabinet har et par år på bagen.

Klar til store harddiske

Vi føler også trang til at nævne endnu en kærkommen funktion, navnlig understøttelsen af harddiske større end 2,2 terabyte - hvis altså dit P67-bundkort er baseret på UEFI.

Med et almindeligt bundkort med en traditionel BIOS var det tvivlsomt, om du ville kunne installere Windows på og boote fra harddiske større end 2,2 terabyte. Det krævede i så fald, at bundkortproducenten stillede en særlig teknologi til rådighed.

UEFI betyder dog, at de nyeste diske på tre terabyte fra Western Digital, Seagate og Hitachi fungerer, som de skal, hvis du køber et UEFI-baseret bundkort.

Vi lader derudover billederne tale for sig selv og væbner os med tålmodighed, indtil Intel slipper Sandy Bridge løs.

Læs om fordelene ved de nye datastandarder her.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere