Artikel top billede

Google udstøder nok et skrig, hvis EU støder lige så hårdt til søgegiganten, som både Intel og Microsoft har oplevet. Illustration: Googles fejring af Edvard Munchs 'Skriget' fra Munchs fødselsdag i 2006.

Konkurrenter beskylder Google for søgemanipulation

Flere søge-konkurrenter beskylder Google for at misbruge sin magtfulde position og træde konkurrerende services langt ned i søge-hierarkiet. Nu vil EU undersøge beskyldningerne til bunds.

EU er gået i gang med at undersøge, om søgegiganten Google har manipuleret sine søgeresultater. 

Det sker efter, at flere konkurrenter har beskyldt Google for at misbruge sin dominerende position på søgemarkedet.
 
Det skriver BBC
  
Søgefusk og reklameblokering
EU-undersøgelsen beror på klager fra blandt andre prissammenlignings-sitet Foundem og jura-søgemaskinen ejustice.fr.
 
De har nu fået EU til at undersøge, om Google bevidst sender søgeresultater om konkurrerende services ned i søgehierarkiet.
 
Mere konkret skal EU undersøge, hvordan konkurrenternes services bliver placeret i forhold til Googles egne services - både i Googles organiske søgemaskine samt i betalingsdelen, som man finder ude i højre margen hos søgemastodonten.
 
Derudover er Google anklaget for via sine reklamepartnere at blokere for reklamer fra rivaliserende selskaber samt opstille forhindringer for kunden, hvis denne ønsker at flytte kampagnedata fra Google og over til en af Googles konkurrenter. 
 
Føler EU sig heldig?
Selv om it-giganter som Microsoft og Intel tidligere har fået slået ganske betydelige huller i pengetanken ved mødet med EU's jurister, kan Googles sag vise sig at blive ganske speget.
 
Det skyldes, at anklagen om at manipulationen af søgeresultaterne beror på Googles tophemmelige søgealgoritmer, som selskabet i forvejen ofte hiver og trækker i efter bedste evne for at optimere sine søgeresultater.
 
Derfor skal Kommissionen finpudse brillerne med hæfteplasteret i midten for at finde den del af algoritmerne, der tilgodeser Googles egne services frem for konkurrenternes ditto, når brugerne søger på Google.
 
Alternativt skal EU bladre tusindvis af mails igennem for at finde et sted, hvor en eventuel forretningsmåde med at hamre konkurrenterne længere ned i søgemaskinen bliver diskuteret i utvetydige toner.
 
Klikker hælene sammen
Google har klikket hælene sammen ved meddelelsen om at blive kigget i sømmene.
 
Selskabet har lovet at hjælpe Kommissionen med at få indblik i alle detaljer.
 
"Siden vi startede Google, har vi arbejdet hårdt med at gøre det rigtige i forhold til vores brugere og vores branche. Men der er jo altid rum for forbedringer," lyder det fra Google i en meddelelse i forbindelse med EU-undersøgelsen.

At der nu kommer en EU-undersøgelse kan vel næppe komme bag på Google, da EU så sent som i sommer raslede med sablen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere