Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft får ny milliardbøde af EU

EU slår Microsoft med en ny bøde på 6,8 milliarder kroner for ikke at leve op til EU's monopoldom over Microsoft i 2004. Microsoft har nu samlet fået bøder for næsten 13 milliarder kroner af EU.

EU-Kommissionen lader endnu engang hammeren falde over Microsoft med en ny gigantbøde på 6,8 milliarder kroner – 899 millioner euro – til det amerikanske selskab.

Bøden kommer oven i den milliardbøde, som EU tildelte Microsoft i 2004 på 3,7 milliarder kroner.

Den ny bøde falder, fordi Microsoft efter EU's mening har forsømt at leve op til EU-afgørelsen fra 2004, der sigtede mod at begrænse Microsofts udnyttelse af selskabets dominerende position.

12,9 milliarder

Med den seneste bøde kommer det samlede bødebeløb, som EU har tildelt Microsoft, op på gigantiske 12,9 milliarder kroner.

”Kommissionens seneste bøde er en rimelig reaktion på Microsofts helt urimelige handlinger. Microsoft har klart og tydeligt forsømt at leve op til selskabets juridiske forpligtelser,” lyder det fra konkurrence-kommissær, Neelie Kroes.

Microsoft har allerede en gang fået en bøde for ikke at leve op til afgørelsen fra 2004.

Selskabet har i de seneste fire år målrettet forsøgt at vige uden om den del af EU-afgørelsen, der ville have selskabet til at aflevere detaljerede informationer om de kommunikations-protokoller, der ligger bag selskabets programmer.

Det skulle sikre konkurrerende selskaber mulighed for at udvikle programmer specielt til Microsofts systemer uden videre dikkedarer.

Det er ikke muligt i dag uden særlige aftaler med Microsoft.

Tommelfingeren nedad

Med afgørelsen er det klart og tydeligt, at EU-Kommissionen ikke har givet fem flade ører i aflad for Microsoft seneste charmeoffensiv, der i sidste uge mundede ud i en helt ny strategi for det store software-selskab.

Med topchef Steve Ballmer i spidsen meldte selskabet nemlig ud, at det fra nu satser voldsomt på øget inter-operabilitet.

Det skete ved blandt andet at lægge i titusindvis af dokumenter med de eftertragtede protokoller ud på nettet til fri afbenyttelse

EU understreger dog, at den pågældende bøde alene gælder Microsofts fremgangsmåde frem til oktober, og det er derfor fortsat åbent, hvordan EU stiller sig over for Microsofts tiltag, som EU-Kommissionen i sidste uge meldte, at man kiggede på, men var skeptisk overfor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere