Artikel top billede

Omlægning til SaaS koster knapper på bundlinjen

Danske Tangora Software har ikke tjent så mange penge som sidste år, og direktør Jens Handberg ved godt hvorfor.

"Basalt set er det jo aldrig tilfredsstillende at se sit resultat gå ned, men her sker det som et resultat af nogle beslutninger, som vi selv har taget, og som vi også kendte konsekvensen af."

Sådan siger Jens Handberg, administrerende direktør for Tangora Software, der udvikler og sælger CMS-løsninger (content management system).

Den danske virksomhed har neotp præsenteret regnskabstallene for 09/10. Omsætningen er næsten den samme, men overskuddet på en million kroner, er en lille million lavere end sidste år.

Fra licens til SaaS

Jens Handberg forklarer nedgangen med, at virksomheden er i gang med en omlægning fra en licensbaseret forretningsmodel til en SaaS-baseret model (software as a service). Og det koster penge, fortæller direktøren. 

Konkret betyder det, at hvor Tangora tidligere fik en masse penge på forskud, 'lejer' kunderne nu Tangoras CMS-løsninger og betaler mindre beløb løbende.

"Efter en periode vil det udligne sig, men der vil nok gå et par år, før selve omlægningen begynder at få en positiv indflydelse på resultatet. Men på den lange bane bliver økonomien den samme," lyder Jens Handbergs vurdering.

Tangora Software tilbyder stadigvæk begge løsninger, men den administrerende direktør fortæller, at markedet hurtigt har taget SaaS til sig.

Presset fra open source

Der findes rigtig mange open source-alternativer på CMS-markedet, og sidst i september meddelte softwarehuset, Composite, at det fremover vil forære kildekoden til virksomhedens CMS-system, Composite C1, væk.

Hos Tangora Software tror chefen dog på den kommercielle forretningsmodel.

"Vi tror på, at det er i kundernes interesse, at vi tjener vores penge på at sælge software, fordi så har vi en interesse i at gøre den software bedst mulig, så den når ud til flest mulige," siger Jens Handberg og fortsætter.

"En open source leverandør skal tjene pengene andre steder. Det er lidt forskelligt og nogle gange lidt uigennemskueligt, men det er typisk noget, der knytter sig til supportabonnementer, services og så videre." 

Udover open source-alternativerne, som der er kommet flere af, ser Jens Handberg DynamicWeb som den største konkurrent inden for kommerciel software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere