Artikel top billede

Foto: Ernst Tobisch

3 anklager: TDC og Telias 4G er det pure opspind

Al snakken om 4G er et PR-stunt fra Telia og TDC, lyder det fra 3.

Læs også: Ups - 3 fanget i navnebommert efter strid med rivaler.

Mobiloperatøren 3 langer nu ud efter to af sine konkurrenter i branchen, Telia og TDC.

Det sker, efter at Telia i sidste uge som det første selskab lancerede 4G i Danmark. Det kan du læse mere om her.
 
Dermed kom selskabet før TDC, som planlægger en lancering i landets seks største byer til januar.
 
Men hele kapløbet mellem de to selskaber er et stort PR-stunt, lyder det nu fra konkurrenten 3.
 
Først og fremmest bør de to selskaber - og for den sags skyld også journalister - slet ikke tale om 4G.

Det hedder ikke 4G

Teknologien, som de to selskaber ønsker at udrulle som 4G, hedder LTE, og det er en teknologi i forlængelse af 3G, mener kommunikationschef Knud Løkke Rasmussen fra 3.
 
"TDC og Telia vil gerne kalde det her 4G, fordi de har tabt kampen om 3G. Derfor er der en logik i at starte et nyt våbenkapløb på 4G, så de kan nulstille, at de sov i timen, da 3G-toget kørte. Men LTE er 3G," siger Knud Løkke Rasmussen.
 
Dermed er han på linje med teleanalytikeren John Strand, som har været fremme i medierne med kritik af, at LTE-teknologien bliver omtalt som 4G. 

Må LTE kaldes 4G? 
 
Begrænset dækning

Sidste uges Telia-lancering giver 3 derfor ikke meget for.

Knud Løkke Rasmussen fremhæver videre, at Telia-kunden skal befinde sig inden for en meget afgrænset zone for at kunne benytte sig af LTE.

Eksempelvis dækker Telias net ikke Frederiksberg med den ny teknologi i København, ligesom Frederiksbjerg i Aarhus heller ikke er dækket.
 
"Hatten af for et flot PR-stunt, ligesom det også var et stunt, da TDC flagede med 42 megabit for nylig, selvom der var tale om fire sites i København," fortæller Knud Løkke Rasmussen.
 
Kommunikationschefen henviser til, at TDC først på måneden opgraderede sit mobilnet til højere hastigheder enkelte steder, hvor trafikmængden er tungest.
 
3: Har intet med vores navn at gøre
Behovet for at kalde LTE for 3G er ene og alene, at det er den rigtige betegnelse, fastholder Knud Løkke Rasmussen.
 
"Vi vil gerne kalde det 3G, fordi det er det, som det er. Hvad skal vi så kalde 4G, når det kommer? 5G," spørger han.
 
Mobiloperatøren 3 har et navn, som er tæt forbundet med 3G-teknologien. Det har dog intet med 3's navn at gøre, at selskabet går så hårdt efter at betegne LTE som 3G i stedet for 4G, lyder det fra kommunikationschefen.
 
"3 relaterer sig ikke til G overhovedet. Vi har kinesiske ejere, og 3 er et navn, man har valgt, fordi det skulle være nemt at bruge hele verden over, og kinesere går meget op i tal og mystik, og 3 var det eneste, der kunne opfylde alle parametrene," forklarer han. 
 
Computerworld følger op med kommentarer fra de andre mobiloperatører.

Læs også: Ups - 3 fanget i navnebommert efter strid med rivaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere