Artikel top billede

Sådan så et punkt på 3's hjemmeside ud indtil onsdag omkring klokken 15.00.

Ups - 3 fanget i navnebommert efter strid med rivaler

Telia og TDC vildleder, når de kalder det for 4G, har det lydt fra konkurrenten 3. Men selskabet anvender selv 4G-navnet.

Læs også: 3 anklager: TDC og Telias 4G er det pure opspind.

"3 har vundet en 4G-licens".
 
Sådan stod der indtil onsdag eftermiddag på mobilselskabet 3's hjemmeside under et punkt, der hed "4G". 
 
4G-siden dukkede også op på 3's hjemmeside, når brugere klikkede på "Læs mere om LTE" under punktet "Netværk".
 
Det finurlige ved dette er, at 3 har tordnet imod Telia og TDC, fordi de to selskaber har brugt ordet 4G om en teknologi for mobilt bredbånd, der hedder LTE.
 
"TDC og Telia vil gerne kalde det her 4G, fordi de har tabt kampen om 3G. Derfor er der en logik i at starte et nyt våbenkapløb på 4G, så de kan nulstille, at de sov i timen, da 3G-toget kørte. Men LTE er 3G," kunne Computerworld-læserne onsdag se 3's kommunikationschef, Knud Løkke Rasmussen, citeret for.
 
3: Vi havde set det
Derfor kontaktede Computerworld onsdag 3 for at høre, hvorfor selskabet tordner imod 4G-navnet, når selskabet selv bruger det på sin hjemmeside.

Det skete via en mail, som skulle danne grundlaget for et interview.

Men blot få minutter senere hed punktet pludselig "LTE" i stedet for "4G" på mobilselskabets hjemmeside.
 
"Det absurde er, at vi opdagede det, inden du opdagede det, og vi var ved at ændre det, for der skal selvfølgelig ikke stå det, for vi mener det, som vi mener," fortæller kommunikationschef Knud Løkke Rasmussen, da Computerworld kontakter ham onsdag eftermiddag.
 
Men I mener ikke, at LTE er 4G, selvom det stod på hjemmesiden indtil for kort tid siden?
 
"Nej, det mener vi ikke, og vi har heller ikke ment det, mens jeg har været her (siden 1. august, red.)."
 
Hvorfor stod det så på hjemmesiden?
 
"Det ved jeg ikke, for det har stået der, før jeg startede her. Vi har snakket LTE og ikke 4G i den tid, jeg har været her." 
 
Kan du forstå, at nogle bliver forvirrede over, at I siger, at det ikke må hedde 4G, når det står på jeres hjemmeside?
 
"Det kan jeg godt forstå, og det er også derfor, at vi ændrer det. Der er mange, der har været forvirrede her, men vi har kigget på de standardbeskrivelser, der er, og vi har lyttet til det, der er sket i Norge med den norske forbrugerombudsmand, der har været inde over, og vi vælger at kalde teknologien det, som den hedder: Nemlig LTE. Vi kalder heller ikke HSPA+ (en hurtig mobilteknologi, red.) for 4G." 
 
Har sendt dokumentation
Computerworld kontaktede 3 per mail onsdag klokken 14.51, hvilket ifølge Knud Løkke Rasmussen skete, efter at de internt i 3 var blevet opmærksomme på 4G-navnet på hjemmesiden.
 
Han har som dokumentation videresendt en intern mail fra onsdag klokken 14.39, hvor problemet omkring 4G på hjemmesiden bliver vendt.
 
"Vi skal også ha' tilrettet denne side: http://www.3.dk/Om3/Organisation/4G/," står der i mailen sendt fra en 3-medarbejder.
 
Computerworld nåede at tage et skærmbillede af 3's hjemmeside, før den blev ændret. Se billedet i faktaboksen.

Læs også: 3 anklager: TDC og Telias 4G er det pure opspind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere