Artikel top billede

Foto: Lotte Bentzen

Nu er der 42 megabit-mobilt bredbånd i Danmark

Det mobile våbenkapløb fortsætter. Teleselskabet TDC rammer som det første 42 megabit-milepælen.

TDC skruer nu hastigheden op til 21 megabit per sekund i en stor del af selskabets mobilnet, mens selskabet enkelte steder med tung trafik hæver hastigheden til 42 megabit.
 
"Vi oplever en voldsom efterspørgsel på internet på farten. Derfor opgraderer vi netværket, så vi sikrer danskerne en fortsat stabil internetforbindelse, hvor og hvornår de har lyst," fortæller netdirektør Jess Ibsen fra TDC i en pressemeddelelse.
 
Samlet set hæver TDC hastigheden i cirka 700 af selskabets næsten 3.000 antenne-sites. Et projekt, som er afsluttet i midten af december.
 
"Opgraderingen af netværket er så kraftig, at man som mobil datakunde hos TDC vil opleve en langt højere hastighed på internettet, helt uden at opgradere sit abonnement, simpelthen fordi kapaciteten på den enkelte mast bliver så meget større, at der nu er plads til endnu flere brugere på én gang," siger Jess Ibsen.
 
Dermed ser TDC ud til at blive det første selskab, der tilbyder 42 megabit-mobilt bredbånd. TDC kommer dermed før mobiloperatøren 3, som tidligere har annonceret, at selskabet lancerer 42 megabit i slutningen af 2010.
 
Benhårdt kapløb
Kampen mellem mobiloperatørerne om at have det bedste netværk har spidset til de to seneste år, hvor mobilt bredbånd har buldret frem. De seneste tal fra IT- og Telestyrelsen viser, at 744.000 danskere har mobilt bredbånd.
 
Og det er et marked, som alle fire mobiloperatører ønsker en bid af. Det vurderer aktieanalytiker Morten Imsgard i sin analyse af fremtidens udfordringer for TDC-aktien.
 
"Konkurrenterne Telia, Telenor og 3 satser benhårdt på mobilbredbånd i Danmark. Vi forventer derfor, at TDC kan se frem til en meget hård konkurrence om markedsandelene i dette (privat, red.) segment, hvilket vil lægge en dæmper på lønsomheden," skrev Morten Imsgard forleden.
 
Tilbage i april og maj hævede TDC hastigheden i sit net til 21 megabit i flere storbyer. Koncerndirektør Carsten Dilling fra TDC sagde ved den lejlighed, at TDC nu havde Danmarks stærkeste net.
 
3's administrerende direktør, Morten Christiansen, svarede dog igen og meldte, at 3's netværk er det bedste.
 
"Allerede i juni 2009 skruede 3 som en af verdens første mobiloperatører hastigheden op til 21 megabit per sekund i København og Århus, og i januar havde vi afsluttet opgraderingen til 21 megabit i 97 procent af vores netværk," lød det fra Morten Christiansen i april. 
 
LTE på vej
I oktober øgede Telenor hastigheden i sit net til 21 megabit i flere større byer, og selskabet oplyste dengang, at "tophastigheden i løbet af få måneder vil kunne opnås i næsten hele landet".
 
Telia tilbyder jævnfør selskabets hjemmeside 7,2 megabit som den højeste hastighed på mobilt bredbånd. Selskabets administrerende direktør, Jesper Brøckner, har dog tidligere lagt vægt på, at Telia har været først med LTE, som mange kalder 4G, i Norge og Sverige, og det vil Telia også være i Danmark.
 
"Vi har en first mover-effekt i Sverige og i Norge, og den vil vi gerne holde fast i," forklarede Jesper Brøckner for nylig til Computerworld.
 
TDC lancerer LTE til januar, men også Telenor og 3 arbejder på at opgradere deres net til den nye teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere